No nie, ale jak sam widzisz skleroza nie boli W każdym razie dzięki za radę. Gorsza sprawa bo nie wiem czy mam gdzieś rezystor o takiej wartości jak nie to trzeba będzie coś zaimprowizować.
Doszły dzisiaj części więc zrobiłem pierwsza przymiarke. Efekt poniżej. Co sądzicie o takim ustawieniu ? Moje obawy budzi bliskość trafa sieciowego przy lampie wyjściowej. Jakieś uwagi, rady, opinie ?
Ok spróbuje zrobić w najbliższym czasie. A co gdyby odseparować trafo sieciowe od reszty jakimś ekranem np odgrodzić kawałkiem blachy. Byłaby możliwość przymocowania takiego ekranu do mocowania trafa.
Ale po jaką ch****ę ekran? Trafo zasilające ma leżeć , a wyjściowe stać obrócone względem zasilającego w dwóch płaszczyznach (choć 100% gwarancję daje test przesłuchu).
Trafo ma tak zrobione mocowanie, że mogę je położyć na szasce wyprowadzeniami do góry bez konieczności robienia dziury. Chcac robić dziure w szasce i montowac wyprowadzeniami do spodu musiałbym rozbebeszyć nity którymi trafo jest polaczone i zastąpić je śrubami.
Nie, że nie chce po prostu myślałem że taki układ będzie ok. Jak położe trafo na szsce to ułożyć go na długość szaski tak jak na zdjeciu czy obrócić o 90 stopni żeby było na szerokość ?