Romekd pisze:Przechwaliłem . Czasy wyświetlają się poprawnie pod warunkiem, że nie jestem zalogowany na Forum. Natomiast po zalogowaniu czas "cofa się" o dwie godziny
I w tym rzecz. Administrator ustawia ogólny czas dla forum. Gdy ktoś nie jest zalogowany to właśnie widzi ten czas. Każdy zarejestrowany Uczestnik forum ma możliwość samodzielnego ustawiania strefy czasowej. Po zalogowaniu czas forum z ogólnego (tego, który ja ustawiam) przestawia się na lokalny (ten który ustawił sobie Użytkownik).
Sens takiego podejścia jest oczywisty jeśli przyjmiemy, że z tego samego forum mogą korzystać Użytkownicy, któzy logują się z różnych stref czasowych. To oznacza, że administrator nie może automatycznie wpływać na lokalne strefy czasowe ustawiane przez Użytkowników w ich profilach.
Witam.
Dałoby się zrobić coś z czasem forum, bo zdaje się, że jest jeszcze zimowy (pokazuje mi o godzinę do tyłu, niezależnie czy jestem zalogowany czy nie).
Moze i skorygowany, ale za to teraz piszę z przyszłości - przed zmianą czasu na zimowy wszystko było OK, za to po zmianie czasu i korekcji forum pokazuje mi czas przesunięty o godzinę do przodu. Nie byłoby to problemem, gdyby działała edycja profilu...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.