kraz pisze:Witam, zrobiłem jak umiałem najlepiej, pozdrawiam Hieronim.
Dziękuję
Ale widzę problem - bo ta skala jest "niemiecka". ? Najpewniej produkcja na rynek niemiecki.
Moja skala z ph 4-39B wygląda tak. I chyba z niej zrobię kopię do wydruku...
Pozdrawiam
Janusz
Mam już zeskanowaną skalę ph 4-38B , będę zamawiał szybki i wysyłał do drukarni. Czy jest ktoś zainteresowany?
Skala pasuje do Ph 4-38B, Kosmosa K97B i Korony 69B
Pozdrawiam
Janusz
Witam, ja przy swoich lepsze lub gorsze mam a nie chce zmieniać jak jest tak niech zostanie, do 540 B też chyba podejdzie bo podejrzałem i zdaje się że taka sama, pozdrawiam Hieronim.
kraz pisze:Witam, ja przy swoich lepsze lub gorsze mam a nie chce zmieniać jak jest tak niech zostanie, do 540 B też chyba podejdzie bo podejrzałem i zdaje się że taka sama, pozdrawiam Hieronim.
Oczywiście co oryginał to oryginał, ale mój K97B jej ( skali) nie ma
Prace nad K97B trwają
Udało mi się zdobyć oryginalny boczny przełącznik oszczędnościowy i phiipsową tkaninę na deskę głośnikową.
Deskę też odbudowałem bo oryginalnej nie było. Tkaninę przykleiłem na mokro i przy schnięciu jeden róg mi uciekł. Niby tego nie będzie widać, ale mnie denerwuje, bo ścisnąłem przez listewkę ściskaczami stolarskimi a i tak na rogu zrobił się luz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kraz pisze:Witam, a do materiału to bym się z chęcią podpiął, skąd taki materiał kolega zdobył ?
Kupiłem takie zwłoki...
Dwa boczne przełączniki i tkanina starczą mi na tego K97B i Koronę 69B No i dziesiątki oryginalnych philipsowskich kondensatorów i rezystorów..
Walczę ze skrzynką tego K97B. Trucie kołatek, szpachlowanie dziurek i politurowanie.
Na razie poskładałem i odstawiam, aby politura dojrzała. Jeszcze masa dziurek w środku czeka na szpachlę. Chassis też nie może doczekać się renowacji..
No to ja się dopiszę z moim skojarzeniem wedle obudowy.
Też mi to "pachnie" Szwajcarią i to nie moją tu Kaszubską:-).
A przy okazji ciekawe dlaczego w Radiomuzeum na fotce
od Langajtisa z linkiem do tego postu radio bateryjne niby
na lampach "K" jest przecokołowane na dwie lampy
raczej sieciowe,z których tylna to na 95% 6P6S.
Trafa sieciowego też nie widać śladu w obudowie.
kraz pisze:Witam, zrobiłem jak umiałem najlepiej, pozdrawiam Hieronim.
Dziękuję
Ale widzę problem - bo ta skala jest "niemiecka". ? Najpewniej produkcja na rynek niemiecki.
Moja skala z ph 4-39B wygląda tak. I chyba z niej zrobię kopię do wydruku...
Pozdrawiam
Janusz
Mam już zeskanowaną skalę ph 4-38B , będę zamawiał szybki i wysyłał do drukarni. Czy jest ktoś zainteresowany?
Skala pasuje do Ph 4-38B, Kosmosa K97B i Korony 69B
Pozdrawiam
Janusz
Skalę już mam zrobioną "wektorowo". Będę zamawiał szybki....