Marvel pisze:Fajnie wyszło. Ciekawe, czy zadziała.
Gwarantuje ze nie zadziala. To nie jest kaskoda i nie ma prawa dzialac. Radze dokladnie przyjrzec sie czym jest obciazona anoda pierwszej triody V1. Zeby pozniej nie bylo ze "zmontowalem dokladnie wedlug schematu i nie dziala. Dlaczego? Ratunku!" - Bo schemat do bani!
Aleksander Niemand
Aleksander Niemand
Jestem w trakcie przerysowywania "po ludzku", porobiłem symbole pojedynczych triod. Poprawiłem połączenie przy potencjometrze.
EDIT: Przerysowałem, i teraz wygląda to lepiej, jakieś propozycje ? Nie wiem czy nie odpuścić sobie bright switcha, ale narazie i tak poligon więc zobaczę w praniu czy jest użyteczny. Jak dostane większość elementów to zaprojektuję pcb.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Może przesadzam, ale nie podoba mi się, że położenie suwaków korektora bedzie wpływało na bias siatki V3A.
Dla świętego spokoju dałem.
Ghost pisze:Co do C6 i R9 to jesli faktycznie chce już mieć ten filtr to niech jeszcze da przed siatka 470k do masy. Wtedy wyjdzie taki sam układ jak w JCM 800
Też dałem, faktycznie nie zwróciłem na to uwagi w JCM 800 rzeczywiście tak jest.
Coś czuje że pierwsza płytka pójdzie na zmarnowanie, jednak przy takim stopniu przekombinowania to bardzo realne. Zastanawiam się nad zrobieniem żarzenia prądem stałym, może się okazać dobrym pomysłem ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.