Wzmacniacz gitarowy PP 2x6P14P - kilka pytań.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Re: Wzmacniacz gitarowy PP 2x6P14P - kilka pytań.

µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
-
- 100...124 posty
Oczywiście, że będą zabezpieczone.AnTech pisze:mariuszss Czy łączówki lutownicze na transformatorach będą w jakikolwiek sposób zaizolowane i zabezpieczone przed przypadkowym dotknięciem czy pozostaną gołe stanowiąc potencjalne zagrożenie dla zdrowia i życia?
Na tą chwilę właściwie już by to można zrobić, ale nie znalazłem jeszcze rozwiązania prostego i estetycznego (no i w miarę taniego).
Z drugiej strony w urządzeniach produkowanych seryjnie (nie koniecznie wzmacniaczach) elementy będące w obudowie zamkniętej bywają pod napięciem (niebezpiecznym dla życia).
-
- 625...1249 postów
Jak nie masz (albo nie chcesz kupować) metalowych dekli do traf to możesz je zrobić z laminatu, znaczy takiego na płytki drukowane, miedziowany, "surowy". Wycinasz formatki, lutujesz, szlifujesz krawędzie, malujesz i już. Ktoś już jakiś czas temu wrzucał zdjęcia, że tak zrobił, chyba Pasio, ale nie jestem pewien.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 100...124 posty
Jest to jakieś rozwiązanie - dziękuję za podpowiedź.sppp pisze:Jak nie masz (albo nie chcesz kupować) metalowych dekli do traf to możesz je zrobić z laminatu, znaczy takiego na płytki drukowane, miedziowany, "surowy". Wycinasz formatki, lutujesz, szlifujesz krawędzie, malujesz i już. Ktoś już jakiś czas temu wrzucał zdjęcia, że tak zrobił, chyba Pasio, ale nie jestem pewien.
-
- 100...124 posty
Marvel pisze:Obrócić podstawki lamp preampu o 180 stopni. Powinno to wyeliminować większość problemów. Poważnie.mariuszss pisze:Co Waszym zdaniem warto poprawić lub zmienić?
Witam ponownie.
Muszę przyznać, że obrócenie podstawek w preampie pomogło. Przydźwięk zmalał prawie do zera (nie mogłem wyeliminować całkowicie skrzyżowania połączeń lamp z płytką). Docelowo spróbuje poprawić płytkę i zastosować złącza - będzie łatwiej coś modyfikować na płytce.
Pozostaje mi jeszcze przetestować modyfikacje pod kątem zmniejszenia przesteru.