megabit pisze:Ja wyjściowe mam standardowe 5,2k/8Ω więc chyba będzie pracował w "zwykłym" trybie pentodowym. Ale zauważyłem, że rzeczone TGL5/001 mają jakiś nieformalny (nieopisany) odczep dzielący pierwotne w stosunku 44:56. Da się coś z tym zrobić? Jakiś UL?
Wszystko się da, ale przy tej lampie będziesz chyba dość blisko triody dla takiej proporcji, nie pamiętam już charakterystyk, ale moc może się okazać mała.
A pseudo-QUAD, mój ulubiony wynalazek? Wiem, że w tym transformatorze prawie nic nie da, ale "prawie"...
megabit pisze:Skoro przeprosiłeś się z SE to kupujesz trafa od innych producentów, czy kombinujesz coś innego?
Chodzę z kilofem po piwnicy i odkopuję co głębsze pokłady. Nic seryjnego, tylko dla siebie i okolicy
Dzieki. Nie ma tam wprawdzie STP5NK50ZFP ale jest STP5NK80ZFP - istotna rożnica jest w napieciu ale w tym STP5NK80ZFP jest wieksze więc ok, tyle ze Rdson jest prawie drugie tyle ale to raczej tez nie powinno tu przeszkadzać. Ciekawe tylko czy faktycznie mają to na stanie.
Dawno u nich nie kupowałem. Kiedyś nie mieli sklepu internetowego tylko stronę informacyjną i był tam cennik w excelu do pobrania. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby czegoś nie mieli, szczególnie z tranzystorów i podobnych drobiazgów. Ogólnie mam o nich bardzo dobre zdanie, ale znam ich osobiście i odbieram towar osobiście, nie wiem jak się spisują na wysyłkach.
Jak nie pasuje Rdson to możesz zastosować STP6NK60ZFP (1om).
Trochę poszliśmy w off top.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Czyli lampy masz na wierzchu? Też tak chce zrobić. Z trafami kombinuję troche inaczej, tzn trafa głośnikowe na płasko a z góry dekle, bo niestety nie da sie załozyć z obu stron - w sumie zeby załozyć dekle to muszę trafa rozkręcic tzn powyciagać śruby, natomiast sieciowy mam już w deklach z obu stron i będzie sobie stał wyprostowany Nie planuję osłon na trafach takich jak ty dajesz.
Wojtek, skoro to filtr aktywny to czemu ty się nad Rdson zastanawiasz? Przecież "ON" to on w zasadzie nigdy nie będzie w tym układzie.
Megabit - ładnie się zapowiada.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.