Kup jeszcze Rydzewskiego... Np tutaj:
http://www.allegro.pl/item318689263_osc ... ewski.html
Warto posiadać w biblioteczce

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Jak ma nie być smutnoKaKa pisze:Żeby nie było zbyt smutno,(...)
Tak się przypadkowoKaKa pisze:Ale przystawka jest łatwiejsza. I szybsza. I zawsze można zaadoptować oscyloskop do poprzedniej funkcji. Może by tak zusammen together do kupy zrobić jakiś wspólny projekt przystawki i opublikować? Kilka osób na pewno by skorzystało
.
Mój ulubiony, niestety od dawna już martwymacska pisze:A gdzie o rowerach?
Myślę, że dla większości forumowiczów, lepsza będzie wersja 100Hz, a nie 100MHzMarekSCO pisze: Założenia:
1. Niski koszt budowy, łatwa dostępność elementów, mała "czasochłonność" konstrukcji,
szeroka gama zastosowań...
Za jednym zamachem:
- Analizator widma, pasmo podstawowe 100 MHz, Możliwa współpraca z premikserami, ( subharmonic mixer itd... - celem poszerzenia pasma o nowe, ciekawe "rejony")
NieKaKa pisze:Myślę, że dla większości forumowiczów, lepsza będzie wersja 100Hz, a nie 100MHz![]()
Nie uda sięKaKa pisze:Być może uda się zapobiec nagłemu wzrostowi cen OS150 na Alledrogo...
Po czym wnosisz, i ile Twoim zdaniem oznacza zadowalająco? Mile widziany wynik w liczbachMarekSCO pisze:NieKaKa pisze:Myślę, że dla większości forumowiczów, lepsza będzie wersja 100Hz, a nie 100MHz![]()
![]()
Myślę, że dla większości forumowiczów wersja 100Hz z zadowalającą dynamiką i pasmem będzie niemożliwa do wykonania![]()
MarekSCO pisze:Nie uda sięKaKa pisze:Być może uda się zapobiec nagłemu wzrostowi cen OS150 na Alledrogo...
Sęk w tym, że każdy oscyloskop da się przystosować do współpracy z proponowaną przeze mnie "przystawką"... Nie każdy jednak da się przystosować tak samo łatwo...
Cały sens projektu tkwi w przyjęciu jednej, wspólnej wersji oscyloskopu...
Sugeruję OS 150, bo znam jego możliwości. Wiem, że można go jeszcze tanio nabyć...
No i... Co oczywiście najmniej istotneMam jeden taki egzemplarz i nie wiem co z nim zrobić
Hmm...KaKa pisze:Mile widziany wynik w liczbach![]()
Też mi się tak właśnie wydawało... Ale nie byłem pewien, że o to Ci chodziKaKa pisze:Ja zrozumiało to jako dolne pasmo przy jakim ma poprawnie pracować analizator![]()