Bez bólu do kupienia (za granicą...), albo do wylutowania ze sterago Neptuna.Vault_Dweller pisze:EFL200? Nigdy takiej lampy nie spotkałem, myślałem że jest tylko jako PFL200... A skąd weźmiesz podstawkę dekal? bo pewnie są bardzo trudne do zdobycia, jeszcze trudniejsze od magnowali?tszczesn pisze:A 6Р4П (=EFL200) już czekają.
Bardzo nietypowe zagadnienie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
-
- 50...74 posty
A czy mozna stosować taki układ przerzutnika jako przester do gitary? Jak zminimalizować histerezę, by po osłabieniu sygnału, kiedy przerzutnik przestanie działać, niezniekształcony sygnał także pojawiał się na wyjciu, by zatkany w jednym ze stanów przerzutnik go nie blokował?
Zrobiłem swojego czasu fuzza na tranzystorowym (skan w załšczeniu - póniej, proszę o cierpliwoć), ale bez tego cyfrowego układu. Działał wietnie, ale jak troszkę pochodził, znów trzeba było regulować zerowy poziom przerzutu... pewno się nagrzewał? Regulacja takiego poziomu była piekielnie trudna, bo moment przejcia w przeciwny stan następował po minimalnym ruchu potencjometra...
Przypuszczam, że podobny układ można zbudować na jfetach?
Zrobiłem swojego czasu fuzza na tranzystorowym (skan w załšczeniu - póniej, proszę o cierpliwoć), ale bez tego cyfrowego układu. Działał wietnie, ale jak troszkę pochodził, znów trzeba było regulować zerowy poziom przerzutu... pewno się nagrzewał? Regulacja takiego poziomu była piekielnie trudna, bo moment przejcia w przeciwny stan następował po minimalnym ruchu potencjometra...
Przypuszczam, że podobny układ można zbudować na jfetach?
pozdrowienia od padamieckiego
-
- 50...74 posty