Kilka dni wolnych od budowy domku nad rzeczką, podjechałem (metrem z Zacisza, bajka, bez autka więc browarek można spożyć.....) na Wolumen, u pana z trafami ,,szmaragdowskie'' potencjometry z wyłącznikiem NOS 7zł/sztuka, hurt taniej. Kupiłem pace z nierdzewki do gładzi gipsowych, pace do zacierania fug i pace do tynkowania, cena 5zł/2sztuki, u starszego pana (bo ja młodzieniec....) EBL21 NOS w miłych cenach, u Sławka 6C5 NOS 10zł/sztuka ciągle na stoliku.
https://allegro.pl/oferta/uklad-scalony ... 3827996461 I po ptokach, ja kupowałem duże ilości, takich do zastosowań LS-ów, ale w cenach 0,1-0,49zł/sztuka, powyżej 1zł/sztuka wąż w mojej kieszeni dostawał udaru. Potem część spieniężyłem a reszta, w sumie gratis, może poleżeć do lepszych czasów, jeść nie woła.
cirrostrato pisze: sob, 10 czerwca 2023, 10:09https://allegro.pl/oferta/uklad-scalony ... 3827996461 I po ptokach, ja kupowałem duże ilości, takich do zastosowań LS-ów, ale w cenach 0,1-0,49zł/sztuka, powyżej 1zł/sztuka wąż w mojej kieszeni dostawał udaru. Potem część spieniężyłem a reszta, w sumie gratis, może poleżeć do lepszych czasów, jeść nie woła.
Te układy 'wiszą' już conajmniej rok... ale poprzednia cena to 90PLN (jak widać sprzedawca 'mięknie').
Kupiłem od niego sporo TTL'i ale w "normalnych" cenach rzędu 0.5PLN/szt...
Patrząc wstecz jeszcze nie zdarzyło się, abym do czegoś dopłacał (zawężam temat, elektronika wszelka kupiona rozważnie) pozbywając się po latach, Paweł (starszy syn) zauważył, że w zasadzie nie opłaca się trzymać większej gotówki, tylko towar.....działka koło szwagra (synek pokazał na triodzie okolicę), poszła, OJCOWIZNA!!!!!!!!! a szwagier nie chciał odkupić od brata 2ha, w 1999 za 2500zł/hektar, ostatnio hektar sprzedany a kasa wystarczyła na nową wypasioną Hondę z salonu. Ale ja na wykładach z EKONOMI POLITYCZNEJ SOCJALIZMU) (PW Wydział Elektroniki 1972) miałem trójkę na poprawce a teraz PiS wraca do tematu EPS.
cirrostrato pisze: sob, 10 czerwca 2023, 10:48
Patrząc wstecz jeszcze nie zdarzyło się, abym do czegoś dopłacał (zawężam temat, elektronika wszelka kupiona rozważnie) pozbywając się po latach, Paweł (starszy syn) zauważył, że w zasadzie nie opłaca się trzymać większej gotówki, tylko towar.....działka koło szwagra (synek pokazał na triodzie okolicę), poszła, OJCOWIZNA!!!!!!!!! a szwagier nie chciał odkupić od brata 2ha, w 1999 za 2500zł/hektar, ostatnio hektar sprzedany a kasa wystarczyła na nową wypasioną Hondę z salonu. Ale ja na wykładach z EKONOMI POLITYCZNEJ SOCJALIZMU) (PW Wydział Elektroniki 1972) miałem trójkę na poprawce a teraz PiS wraca do tematu EPS.
Cześć. Masz może lampy ECL82, po ile i czemu tak drogo:) Potrzebuję 4 sztuk (2 par) najlepiej z jednego rocznika lub serii. Ruskie 6F3P odpadają.
PS. Miałem je, naszej produkcji, ale się wyzbyłem.
cirrostrato pisze: sob, 10 czerwca 2023, 10:48
ostatnio hektar sprzedany a kasa wystarczyła na nową wypasioną Hondę z salonu.
Ciekawe ile ta Honda będzie warta za 10 lat, bo że 'hektar' nie stanieje to raczej wiemy(chyba że jest na wschód o Wisły, to kto wie).
Pięć lat temu kupiłem nową Mazdę3, ile ona jest dziś warta (nie bita, rysy nie ma nawet jednej), jeździć czymś trzeba a hektarów (mamy niespełna dziesięć w tamtej okolicy) nie sprzedaję.....przed 4XI 2023 (całe przednie zawieszenie wymienione, akumulator, opony) złomuję Mazdę 626 2,0D AD2001rok, od września wsadziłem w nią ponad 2,5tys. plus ubezpieczenie OC, sensu raczej brak (gdybym wtedy wiedział jaki będzie zakres remontu od razu był złomował) ale musi wykonać jeszcze jakieś 6 tys. w tym z przyczepką na haku ok. 2tys. kilometrów a potem zginie na autoszrocie.Żałuję jedynie, że dopiero dziś stać mnie na takie zabawy jak ósmy krzyżyk na karku a nie jak miałem niespełna 35 wiosenek....nie wcześniej, młodszy człowiek nie umie rządzić się kasą, dziś to wiem. Pozdrawiam.