Lakierowanie IMHO zbędne, ale za to jakby dać czarne opisy gałek, pstryczków etc. sitodrukiem, to wyglądałoby to świetnie.
Odp.
Zupełnie się z Tobą zgadzam,ale wykonanie jednostkowe napisów to poważny koszt.
Mam możliwość wykonania napisów na folii samoprzylepnej w kolorze panela,napisy czarne.
Spróbuję,ale może to gorzej i tandetniej wyglądać jak bez napisów.
Pozdrawiam
krzem3
1.Wyświetlacz Yamahy jest tak mały i bardzo delikatnie rozświetlony,że napisy trudno dostrzecBKRO pisze:Śledzę wątek i także jestem pod ogromnym wrażeniem pracy i pomysłów Kolegi w wielu kwestiach.
Patrząc na niemal finalny front mam pytanie - czy nie rozważał Kolega zastąpienia fabrycznych frontów Tunera i CD/DVD playera frontami robionym własnoręcznie.
Nawet nie trzeba by wymieniać całego już prawie skończonego frontu wzmacniacza – mogłyby to być „wstawki” w miejsce okienek już wyciętych – co nawet „logicznie” i optycznie oddzieliło by te części frontu od pozostałych. Pracy dodatkowej oczywiście trochę by było.
Można to zrobić tak żeby tym dwóm urządzeniom dało się przywrócić stan fabryczny – zachowując oczywiście oryginalny front i przyciski gdzieś tam "na strychu".
Osobiście nie odpowiada mi to połączenie czarnego plastiku z pięknym aluminium – ale to naturalnie tylko moje odczucie.
I jeszcze jedno – czy Yamaha ma wyświetlacz VFD? Jeśli tak to będzie duża „różnorodność” wyświetlaczy – LCD graficzny niebieski, matrycowe zielone i jeszcze to VFD z kolorem coś pomiędzy – może tutaj warto było by o unifikację – choćby koloru podświetlenia choć mam świadomość że najtrudniej byłoby zmienić cokolwiek w przypadku VFD (może jeszcze taki sam kolor podświetlenia woltomierzy wskazówkowych – jeśli będą podświetlane).
A aluminium chyba jednak warto polakierować – z czasem zostaną trudno usuwalne ślady od „paluchów” wokół przełączników i przycisków. No i konieczne opisy o których już wspomniał Thereminator.
Życzę naturalnie wytrwałości i zadowolenia z efektu finalnego.
nawet z jednego metra.
2.Zastosowanie ramek w tunerze przy wyświetlaczu nie wchodzi w rachubę.
Tuner jest na gwarancji,Yamaha zbyt droga i dobra aby ingerować w panel przedni.
Kto wykona takie ramki,aby ewentualnie je tylko dokleić w koło wyciętych otworów,
nawet przeszkadzają przy odtwarzaczu śruby,a przy tunerze gniazdo słuchawkowe,napisy.
3.Ewentualnie jest możliwość wymiany dwóch wyświetlaczy zielonych,na odpowiadające
parametrom i wymiarami wyświetlacze niebieskie.
Wyświetlacze kupiłem wcześniej od tunera,więc możliwości aby pogodzić wszystko są ograniczone.
4.Panele są wykonane ze szczotkowanej blachy nierdzewnej,tak jak cała obudowa.
Dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam
krzem3
PS.
Na stronie 8 zamieszczone zdjęcia.