Warsztacik :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 3125...6249 postów
Re: Warsztacik :)
Ja też mam komary w piwnicy.
Mój dziadek ma w piwnicy warsztacik, ale taki bardziej mechaniczny. W początku lat 90 były tam koty.
Mój dziadek ma w piwnicy warsztacik, ale taki bardziej mechaniczny. W początku lat 90 były tam koty.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 3125...6249 postów
Gdzieś się zapodziała opcja edytuj, ale mimo to pokaże swój nowy kącik warsztatowy.

-
- 125...249 postów
To i ja pokażę swój burdel
W zasadzie nikt mnie nie pilnuje, mogę mieć taki bałagan jaki mi się podoba. I korzystam z tego, bo jak mam porządek to po wszystko muszę wstawać od biurka i szukać po całym pokoju a tak to mam dosłownie wszystko pod ręką
Obecnie brakuje wzmacniacza pod monitorem i kolumny, tymczasowo wyjechały na odpust na wieś.
Należy dodać, że ten pokój jest moją sypialnią, warsztatem, magazynem, studiem nagraniowym i salonem...

W zasadzie nikt mnie nie pilnuje, mogę mieć taki bałagan jaki mi się podoba. I korzystam z tego, bo jak mam porządek to po wszystko muszę wstawać od biurka i szukać po całym pokoju a tak to mam dosłownie wszystko pod ręką

Należy dodać, że ten pokój jest moją sypialnią, warsztatem, magazynem, studiem nagraniowym i salonem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
-
- 375...499 postów
Jak się sprawuje ten generator AVT2495? Warto go złożyć?
-
- 125...249 postów
Bardzo dużo zależy od tego jak go się złoży, od jakości elementów i długości przewodów połączeniowych. Gdybym go miał składać jeszcze raz nie używał bym rezystorów dołączonych w zestawie, tylko kupiłbym precyzyjne metalizowane... A kondensatory lepiej pomierzyć bo mój generator ma pasmo 1,8Hz-180kHz właśnie przez dużą odchyłkę kondensatorów. Ogólnie dobrze mi się z nim pracuje.
Trafił mi się dziwny kit. Transformator zasilający powinien mieć chyba z 15V, żeby był zapas napięcia przed stabilizatorem. Dali mi w zestawie trafo na 12V, czyli po wyprostowaniu ma 15V co dla stabilizatora jest za mało. Nie zauważyłem tego i się ciężko głowiłem dlaczego nie chciało działać. Natomiast dali dodatkowo w zestawie gniazda BNC których teoretycznie miało nie być.
Trafił mi się dziwny kit. Transformator zasilający powinien mieć chyba z 15V, żeby był zapas napięcia przed stabilizatorem. Dali mi w zestawie trafo na 12V, czyli po wyprostowaniu ma 15V co dla stabilizatora jest za mało. Nie zauważyłem tego i się ciężko głowiłem dlaczego nie chciało działać. Natomiast dali dodatkowo w zestawie gniazda BNC których teoretycznie miało nie być.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
-
- 500...624 posty
Zasilacz lampowy prezentowany na elektrodzie ?:)
-
- 125...249 postów
Zgadza się, a powstały dzięki temu wspaniałemu forum 

-
- 500...624 posty

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedałem takie trzy zostawiłem sobie jeden troche inny ( rózniący się kolorem, napisem i wyglądem miernika). Jak na swój wiek jest wielki cięzki 500V anodowe , 12,6V,6,3V,4V , regulowane -4,5V i -45V . Ogólnie wypas
-
- 625...1249 postów
A czy w prawym górnym rogu to jest LED zielony? Niekoszernie, trzeba wstawić szklane oczko od starej centrali telefonicznej i żarówkę/neonówkę 

Wojtek SQ2KRZ
-
- 500...624 posty
Wiem , ale nic nie jest zniszczone poprostu nie mam już takiej żaróweczki i tej plastikowej zaślepki
. Zasilaczyk waży 15Kg z czego 90% to trafko 

-
- 625...1249 postów
Widać nikt tu niczego się nie wstydzi. Pokaże zatem i mój brak porządku. W tym pokoju śpię, uczę się pracuję, odpoczywam, oddaję się swoim pasjom itd. Myślę, że u mnie panuje największy bałagan
. Pewnie nie powinno mnie to cieszyć, ale co tam
.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Pierwsza klasa, ja tylko mogę pomarzyć o takich .... warunkach 

"Jaka piękna katastrofa".maciej_333 pisze: Pokaże zatem i mój brak porządku.

-
- 500...624 posty
Przecież wszystko rodzi się z chaosu
wychodzi na to że kazdy bałaganiaż może być elektronikiem 

-
- 3125...6249 postów
Witam
Ten bajzel jest większy niż u mnie w gospodarstwie domowym.
Czy ten telewizor kolorowy to Helios?
Ten bajzel jest większy niż u mnie w gospodarstwie domowym.
Czy ten telewizor kolorowy to Helios?