Widać, że Pana G. przypiliło z wyprzedażą, bo takich ofert jak te wymienione cirrostrato jest więcej. W przypadku mojej licytacji też spis w tytule nie do końca zgadzał się z tym co na zdjęciu.
W moim przypadku (głównie pcl86) lampy okazały się w dobrym stanie elektrycznie.
Co do czarnej listy
JA: "oczekuję odniesienia się do przyczyn dla których trafiłem na czarną listę. W przeciwnym wypadku nie omieszkam zapytać o zdanie allegro (a i negatywnego komentarza napiszę). Uważam, że za sprawne załatwienie sprawy zdecydowanie zasłużył Pan an pozytywa, ale czarna lista zmienia postać rzeczy... niestety"
Pan G.: "nie mogę narażać ponownie na kłopot, a w licytacji może się zdarzyć."
JA: "nie rozumiem? Kogo narażać na kłopot? Mnie? Siebie? Przecież lampa przyjechał uszkodzona nie dlatego, że została kupiona w licytacji, tylko bo paczka nie byłą wystarczająco dobrze zabezpieczona."
Pan G."no to odblokwałem."
Kuriozum. Nie to, żeby mi zależało na możliwości kupowania u tego Pana, ale zwyczajnie mierziło mnie to, że mogę być u kogoś na CL pomimo, że to on zawinił.
Przy okazji u innego pana kupiłem za grosze TT22
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_tt22.html jeszcze nie zmierzyłem, ale wygląda na nóweczkę. Poczytałem trochę o niej i chyba będę szukał dla niej koleżanek, żeby kiedyś PP na niej zrobić

Jakby któryś z kolegów był stanie coś w tej materii pomóc (info o lampie lub sama lampa

) to zapraszam