Pryznam że mam poważne problemy W RTCN Krzemionki są anteny paraboliczne ale małe i niewidoczne z satelity (na maszcie). W RON Malczewskiego nie wiem czy jest jakaś paraboliczna. Na kopcu (RMF) są anteny paraboliczne, ale nie duże, no i na pewno nie powstało to w 1958 roku...
Chyba że chodzi o obiekt wojskowy O obiektach wojskowych nie mam pojęcia, i najchętniej przerobiłbym je na byle co nawet na tartak
seventh
Nie chodzi o obiekt wojskowy
Może tak:
1. Anteny są sporej wielkości...
Jedna zainstalowana całkiem niedawno chyba...
Naprawdę spore średnice...
2. Obiekt znajduje się w okolicach Krakowa...
I... "Wcale nie jest pachnąca"
Tak podejrzewałem że to obserwatorium UJ ale nie mogłem znaleźć na mapie tych talerzy więc spasowałem. Teraz rozwiązałeś zagadkę bo drugi teleskop poznaję ,a na pierwszym jest napis z nazwą
Już podam mapkę.
EDIT: Już wiem czemu nie mogłem znaleźć. Śmierdząca skała (no tak ) znajduje się dosłownie centymetr poza zasięgiem dokładnego zdjęcia
Ostatnio zmieniony pt, 2 listopada 2007, 00:01 przez szalony, łącznie zmieniany 1 raz.
A mówiłem, że prosta będzie
Na mapie, na której szukałeś nie ma odpowiedniego "przybliżenia" akurat tego miejsca ( Śmierdząca Skała )
Tzn nie są dostępne zdjęcia o odpowiedniej rozdzielczości...
Obawiam się, że budżet naszego państwa... Kilkuletni... By nie wystarczył
na zrealizowanie tego projektu
Nie pasuj
To naprawdę wieeeeeelkie jest
Prosta zagadka
RATAN-600. Widzę współrzędne, ale nie mogę znależć ew. nazwy najbliższej wioski, nawet nie wiem gdzie to stoi. Nigdy mnie nie pociągała astronomia stąd mało wiem
EDIT: Chyba dobrze podałem poprzednią lokalizację ?
Ostatnio zmieniony pt, 2 listopada 2007, 00:44 przez szalony, łącznie zmieniany 1 raz.