pominę już fakt, że taki proceder jest zagrożony karą od 2 do 100 tys. PLN (art. 70 Ustawy o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym)koVal pisze:20 sztuk pc do rozbiórki i na odzysk metali szlachetnych.
Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
Javoreczek
- 125...249 postów

Re: Elektrośmieci
A co ksiądz na to? 

-
Lecho
- 375...499 postów

Ładny kombajn, co powiecie...jest i gramofon chyba półautomat tyle że nie widać, chciałem go mieć lecz to kawał mebla do domu. NEC R220E model 1980.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
lubię szum starej płyty
-
AZ12
- 3125...6249 postów

Czy działa ten sprzęt?
Raczej nie będą ścigać ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu, no chyba, że będzie tym palił w piecu lub innym sposobem zanieczyszczał środowisko.Javoreczek pisze:A co ksiądz na to?
pominę już fakt, że taki proceder jest zagrożony karą od 2 do 100 tys. PLN (art. 70 Ustawy o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym)koVal pisze:20 sztuk pc do rozbiórki i na odzysk metali szlachetnych.
Ratujmy stare tranzystory!
-
koVal
- 125...249 postów

Pan ze straży miejskiej w zamian za pozwolenie na wybranie gratów poprosił o złożenie dla niego komputera takiego do internetu. A ksiądz... "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal"
Z moich zdobyczy które sprawdziłem i działają:
gramofon gs 464
diora aws 504 + fsa 504
elizabeth hi fi
wzmacniacz nieznanej produkcji
"dyskofon" cdf 002
amplituner r 8040
Z moich zdobyczy które sprawdziłem i działają:
gramofon gs 464
diora aws 504 + fsa 504
elizabeth hi fi
wzmacniacz nieznanej produkcji
"dyskofon" cdf 002
amplituner r 8040
-
brys
- 1250...1874 posty

Te pecety to z jakich kategorii wiekowych? Nie ma tam przypadkiem "zabytkowych" 486 i starszych?
-
koVal
- 125...249 postów

na komputerach dokładniej się nie znam tylko jakotako
jeden komputer był z 1995r (tyle przeczytałem na jakiejś kostce na płycie głównej) może coś ci to mówi? Jak coś to odezwij się na PW to wytłumaczysz mi o co chodzi i może będę coś mieć z tego co szukasz. W kolejce do rozbiórki czeka jeszcze kilka komputerów a do najnowszych one nie należą...
-
kaem
- 625...1249 postów

Przebóg! To jest pikne!Lecho pisze:Ładny kombajn, co powiecie...jest i gramofon chyba półautomat tyle że nie widać, chciałem go mieć lecz to kawał mebla do domu. NEC R220E model 1980.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
tedikruk111
Witam
A coś na temat korektora KG-01, czy można się poznać wymiary i stan obudowy? Elektronika jest mniej ważna.
Pozdrawiam
tedi.
A coś na temat korektora KG-01, czy można się poznać wymiary i stan obudowy? Elektronika jest mniej ważna.
Pozdrawiam
tedi.
-
Lecho
- 375...499 postów

Monika to nie dziewczyna ratownika tylko małe, zgrabne radyjko Unitra Rzeszów. Cóż UKF brak ale jest zakres fal krótkich 10-5.8 MHz, dostrojenie precyzerem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
lubię szum starej płyty
-
Marcin K.
- 6250...9374 posty

Jak koVal'u chcesz to sprzedać to nie przesadzaj z cenami, pamiętaj że zabrałeś to ze śmietnika
Co to za radyjko obok Pionierka na parapecie?
Czy gramofon ma całą igłę?
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję!
Co to za radyjko obok Pionierka na parapecie?
Czy gramofon ma całą igłę?
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
Thereminator
- 6250...9374 posty

Trafiłem dziś w paśmie TVP regionalnej na jakiś program proekologiczny, w którym propagowano utylizację starego sprzętu elektronicznego i recyklingu. Dosłownie krew mnie zalała, gdy pokazano jak jakiś pracownik rozwalał młotkiem i obcęgami prawdopodobnie sprawny (bo wizualnie kompletny) kalkulator Elwro...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
koVal
- 125...249 postów

Marcin K.
Radio obok Pionierka to jest to cudo
viewtopic.php?f=11&t=26914
Gramofon jest w stanie właściwie idealnym!! była na nim nawet osłona na igłę, są tylko delikatne otarcia na panelu przednim od klapy no i oczywiście klapa trochę porysowana. Jest w nim jeszcze kabel DIN muszę go przelutować na chich bo nie da rady podłączyć do mojej wierzy
Części sprzętu będę się pozbywał ze względu na to że ciężko z wolnym miejscem mam... Ale co do cen wiem
Radio obok Pionierka to jest to cudo
Gramofon jest w stanie właściwie idealnym!! była na nim nawet osłona na igłę, są tylko delikatne otarcia na panelu przednim od klapy no i oczywiście klapa trochę porysowana. Jest w nim jeszcze kabel DIN muszę go przelutować na chich bo nie da rady podłączyć do mojej wierzy
Części sprzętu będę się pozbywał ze względu na to że ciężko z wolnym miejscem mam... Ale co do cen wiem
-
Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów

Znaczy pieprzył że porozbijany sprzęt na wysypisku szkodzi środowisku mniej niż kompletny? Na pewno szkodzi mniej producentom nowegoThereminator pisze:Trafiłem dziś w paśmie TVP regionalnej na jakiś program proekologiczny, w którym propagowano utylizację starego sprzętu elektronicznego i recyklingu. Dosłownie krew mnie zalała, gdy pokazano jak jakiś pracownik rozwalał młotkiem i obcęgami prawdopodobnie sprawny (bo wizualnie kompletny) kalkulator Elwro...
-
Lecho
- 375...499 postów

Ależ panie kolego...reperacja starych trupów, elektro złomu to wstecznictwo, jakże potem znajdziemy popyt i zatrudnienie, zbyt nowych wyrobów, imitacji z tworzywa made in China, Singapore czy Korea ???Thereminator pisze:Trafiłem dziś w paśmie TVP regionalnej na jakiś program proekologiczny, w którym propagowano utylizację starego sprzętu elektronicznego i recyklingu. Dosłownie krew mnie zalała, gdy pokazano jak jakiś pracownik rozwalał młotkiem i obcęgami prawdopodobnie sprawny (bo wizualnie kompletny) kalkulator Elwro...
lubię szum starej płyty
-
AZ12
- 3125...6249 postów

Rozbicie sprzętu powoduje że woda łatwiej wnika do środka i wypłukuje różne zanieczyszczenia, kwaśne deszcze mogą wypłukać np: ołów ze stopu lutowniczego.Tomek Janiszewski pisze: Znaczy pieprzył że porozbijany sprzęt na wysypisku szkodzi środowisku mniej niż kompletny?
Taki sprzęt nadaje się tylko do recyklingu, i o to właśnie im chodzi.Tomek Janiszewski pisze: Na pewno szkodzi mniej producentom nowego.
Ostatnio było trochę klamotów szkolnych, przygarnąłem lampę ECC81 RFT i inne.
Ratujmy stare tranzystory!