jak w tytule,
,
zasilacz poczwórny, sprawny, jedyny mankament to nie działające podświetlenie przycisku " POWER SUPPLY" mam problem
ze zdjęciem osłonki by wymienić żarówkę, a nie chcę uszkodzić dość delikatnej osłonki.
Instrukcja dostępna w sieci, posiadam również w pliku lecz jest zbyt duży by go tutaj zamieścić.
Zasilacz sprawny, dane dostępne w internecie, posiadam również w pliku zbyt obszernym do zamieszczenia.
Ceny do ustalenia na PW, możliwy odbiór osobisty w Gdańsku.
Zasilacze
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
aarcz
- 125...249 postów

Re: Zasilacze
Jak widać żarówka w KB60-01 wymieniona, moduły zasilaczy w KB 60-01 można łączyć szeregowo lub równolegle w celu zwiększenia końcowego napięcia lub prądu.
Chcę sprzedać te zasilacze ponieważ przestrzeń warsztatowa którą dysponowałem dotychczas dość drastycznie się
skurczyła (mieszkam w bloku i niestety muszę oddać jedno z dwóch mini pomieszczeń które miałem).
Jeśli ktoś jest zainteresowany to za zasilacz KB 60-01 cena 150 zł a ZT980 100 zł.
Chcę sprzedać te zasilacze ponieważ przestrzeń warsztatowa którą dysponowałem dotychczas dość drastycznie się
skurczyła (mieszkam w bloku i niestety muszę oddać jedno z dwóch mini pomieszczeń które miałem).
Jeśli ktoś jest zainteresowany to za zasilacz KB 60-01 cena 150 zł a ZT980 100 zł.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Radiowiec
- 625...1249 postów

Polecam ZT980. Solidny zasilacz z regulacją zgrubną i dokładną napięcia i prądu. Może służyć jako źródło prądowe. Z tego co pamiętam, to ma chyba mostek diodowo-tyrystorowy...
-
zjawisko
- 625...1249 postów

Ja mam starszego ZT-980-3 bez literki M (wykonanie "3" to 50 V/1 A), jeszcze z głębokich lat 70. Mam też następcę 5352 (20 V/5 A), już na wzmacniaczach operacyjnych (mniej więcej 1977-1978). Kloce nie do zdarcia* i naprawialne.
Kusi mnie ten poczwórny... ale już za dużo tego dobra. Ile zasilaczy można mieć?
*gwiazdka - dopóki ktoś nie zacznie się bawić złączem zdalnej regulacji, podpinać akumulator na dziko czy jakie tam jeszcze ludzie pomysły mają...
Kusi mnie ten poczwórny... ale już za dużo tego dobra. Ile zasilaczy można mieć?
*gwiazdka - dopóki ktoś nie zacznie się bawić złączem zdalnej regulacji, podpinać akumulator na dziko czy jakie tam jeszcze ludzie pomysły mają...
Cóż to za robot piękny i młody,
i cóż to za robotniczka,
ona mu z dzbana daje pentody,
on jej - wtyczki z koszyczka.
S. Lem
i cóż to za robotniczka,
ona mu z dzbana daje pentody,
on jej - wtyczki z koszyczka.
S. Lem
-
aarcz
- 125...249 postów

Zasilacz poczwórny KB60-01 zarezerwowany.
-
aarcz
- 125...249 postów

KB 60-01 w nowym domu