JCM 800 Custom by Ghost
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Re: JCM 800 Custom by Ghost
Dziękuję.Na Tube Town mało kiedy zaglądam.
Pomimo małych opóźnień prace mocno poszły do przodu. Przy montażu doszedłem do wniosku, że kilka rzeczy trzeba by jeszcze delikatnie poprawić, ale myślę, że przy kolejnej wersji już będzie elegancko
Poniżej kilka zdjęć jak to teraz wygląda.
Poniżej kilka zdjęć jak to teraz wygląda.
-
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
No po prostu piękny ten turett Koledze wyszedł, podziwiam zachowanie takiego porządku. Jakieś tajemne metody by tak wszystko poukładać?
Pozdrawiam,
A.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Olkus - nie ma żadnej tajemnicy. Po prostu praktyka, to już mój 16 wzmacniacz (a jak dodamy dwie przebudowy pierwszej 800 to w sumie 18) w "karierze", w tym wątku możesz zobaczyć jak wyglądało moje ogarnięcie w temacie przy pierwszym projekcie.
Z każdym kolejnym złożonym piecem mam nowe przemyślenia odnośnie montażu itp. Jak będę robił następny to też jeszcze kilka rzeczy planuję poprawić pod względem aranżacji przestrzeni.
Z każdym kolejnym złożonym piecem mam nowe przemyślenia odnośnie montażu itp. Jak będę robił następny to też jeszcze kilka rzeczy planuję poprawić pod względem aranżacji przestrzeni.
Podziwiam Cię za cierpliwość i czystość montażu, ja już jej nie mam, wolę pcb
-
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
No, tak, "trening czyni mistrza"Ghost pisze: ↑czw, 24 października 2024, 12:36 Olkus - nie ma żadnej tajemnicy. Po prostu praktyka, to już mój 16 wzmacniacz (a jak dodamy dwie przebudowy pierwszej 800 to w sumie 18) w "karierze", w tym wątku możesz zobaczyć jak wyglądało moje ogarnięcie w temacie przy pierwszym projekcie.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Finis coronat opus jak to powiedział jeden z moich profesorów podczas obrony pracy magisterskiej.
Zostało tylko pozapinać kilka opasek zaciskowych, wsadzić lampy, ustawić bias i ogień na rury. Jak już wszystko będzie gotowe wrzucę więcej szczegółowych zdjęć.
Zostało tylko pozapinać kilka opasek zaciskowych, wsadzić lampy, ustawić bias i ogień na rury. Jak już wszystko będzie gotowe wrzucę więcej szczegółowych zdjęć.
Wzmacniacz odpalony i ograny. Nie obeszło się bez kilku skuch przy montażu (pewne rzeczy okablowałem już 2 lata temu i przez tan czas zapomniałem jak to było ogarnięte), ale na szczęście nic takiego co nie można by łatwo poprawić. Poniżej obszerna galeria gotowego sprzętu.