cirrostrato pisze: ↑pt, 22 lipca 2022, 14:51
Jak ktoś potrafi i chce mu się kiedyś przerabiać sprzęt (przecież to dość łatwe) może zamiast EL84 zrobić zapas PL841 (oczywiście tylko i wyłącznie NOS), jeszcze można kupić dość tanio choć nie aż tak tanio jak jeszcze kilka lat temu.
Mam niewielki zapas PL841,ale przy W-600 liczy się oryginalność.Mam też kilka OR z końcówkami na EL84 i można by coś dobrać do pary,ale mi się chce {dopóki gra }.Zapłaciłem za niego dwie przeciętn pensje i wymagam ,by wytrzymał tyle co ja {a też zdrowie zaczyna być nierówne -razem wywiozą nas na pszok }.
Nie chcę przerabiać sprzętu. Jak już to bym chyba wykonał inny...
Poszukuje jakichś fajnych (niekoniecznie audiofilskich) el84 lub zamiennikow, sprawnych, dobranych 4 lamp z dobrego źródła aby służyły długo.
Do tego ecc83 lub zamienniki.
Jarekb pisze: ↑sob, 23 lipca 2022, 12:15
Poszukuje jakichś fajnych (niekoniecznie audiofilskich) el84 lub zamiennikow, sprawnych, dobranych 4 lamp z dobrego źródła aby służyły długo.
PL841 to EL84 z innym żarzeniem-bardziej pasujących zamienników nie ma.
Jarekb pisze: ↑sob, 23 lipca 2022, 12:15
PL841 to EL84 z innym żarzeniem-bardziej pasujących zamienników nie ma.
Rozumiem, że nie powinienem szukać nowych lamp bo takie mimo że są dobrane (w parę lub kwartę) to ich parametry po kilkudziesięciu godzinach mogą się różnić.
Szukać więc mam lamp z przebiegiem około 100 godzin i wtedy dobranych?
Gdzie kupię tak dobrane lampy ale żeby rzeczywiście były pewne i służyły długo?
Z ciekawości, jak już odpaliłem bolida, zajechałem do kilku marketów plus nasz sklep osiedlowy, cukru zero, tylko ceny na pustych półkach prawie 5zł/kg ale towaru brak, rodacy pokornie zgodzili się na podatek cukrowy ale żeby samemu jeszcze, NA WŁASNE ŻYCZENIE, napędzać ceny słodzika???????????????????? Żona nakazała zrobić większe zapasy, sprawdziłem w spiżarce i mam 14kg, starszy syn (zapas dwa late temu trafiony po 1,39zł/kg) ponad 30kg........ tak mnie naszło i apeluję KOLEDZY ZABRAKNIE PCL86, PL841, 6P1P więc kupujecie puki jeszcze są a w domyśle puki jeszcze mam....... BO ZABRAKNIE!!!!!!!!!!!
Ja mam prośbę do rządzących żeby w końcu z rządu wywalili Tuska. On sabotuje i cukier i węgiel . Przez niego mamy i drożyznę o wysoką inflację .
Jedyne co mamy dobrego to wina Tuska .