Spotkania TRIODY - reaktywacja
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- administrator
- Kontakt:
Spotkania TRIODY - reaktywacja
"Spotkania TRIODY - reaktywacja"
Pragniemy powrócić do dawnych spotkań Triody.
Rozpoczynamy działania organizacyjne.
Wydaje nam się, że poprzednie spotkania były dobrze organizowane i chcielibyśmy powrócić do sprawdzonej formuły. Jesteśmy otwarci także na nowe propozycje. Były prezentacje, forum wymiany itp.
Nowy wątek na Forum byłby wskazany aby zebrać opinie w jednym miejscu.
Zachęcam do wypowiedzi i propozycji.
Tylko akceptacja tego planu oraz aktywny w nim udział i uczestnictwo doprowadzi do reaktywacji.
Przypomnę, że mamy zamiar wrócić do poprzedniej lokalizacji (W-wa ul. Bema), spotkań 2 x rok i odpłatności za udział.
Pozdrawiam
radioretro
Wydaje nam się, że poprzednie spotkania były dobrze organizowane i chcielibyśmy powrócić do sprawdzonej formuły. Jesteśmy otwarci także na nowe propozycje. Były prezentacje, forum wymiany itp.
Tylko akceptacja tego planu oraz aktywny w nim udział i uczestnictwo doprowadzi do reaktywacji.
Przypomnę, że mamy zamiar wrócić do poprzedniej lokalizacji (W-wa ul. Bema), spotkań 2 x rok i odpłatności za udział.
Pozdrawiam
radioretro
Re: Spotkania TRIODY - reaktywacja
Ja jestem bardzo, bardzo za, czyli na tak. Byłem na tych historycznych już spotkaniach - bardzo mi się podobało spotkać tylu pasjonatów lamp i retroelektroniki, ogromna wiedza robi wielkie wrażenie, prelekcje po prostu cudne, cała forma tych spotkań była świetna - sprzedający również choć byli bardzo nieliczni ale w przerwach byli nieodzowni, drobne zakupy i pogadanki - przemiłe. Poczęstunek, kawa, herbata baaardzo na miejscu. Koszty takich spotkań są zawsze wiec trzeba je pokryć choćby biletami - to jest zrozumiałe. Stołeczni lampowcy to dość liczne grono i jeśli tylko zbiorą siły i zorganizują takie spotkanie Triody to ja przybędę a i wszystkim polecam.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈
- radioretro
- 75...99 postów
Zgadza się, radioretro to ja - Henryk Berezowski.
Odpowiadam na liczne zapytania kolegów, którzy mnie nie znają, kierowane do mnie prywatne.
Pozdrawiam z www.radioretro.pl
Odpowiadam na liczne zapytania kolegów, którzy mnie nie znają, kierowane do mnie prywatne.
Pozdrawiam z www.radioretro.pl
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Może i ja bym się wreszcie pofatygował
Dzień dobryadmin pisze:"Spotkania TRIODY - reaktywacja"
Pozdrawiam
radioretro
Proszę Kolegów, ze strony Triody, w jej imieniu Kolega Henryk, zgłosił gotowość przywrócenia kilkunastoletniej tradycji Triodowych Spotkań (na tych co dawniej zasadach - miejsce, "scenariusz", dwa razy w roku...) Prawie siedemset wyświetleń i dwie tylko opinie/odpowiedzi...? Zachęcam Tych (średnio bywało około 40 osób), z którymi dwa razy do roku spotykaliśmy się przez lata na interesujących radioretro-biesiadach aby "dali głos".
Pytanie : Jestem zainteresowany w aktywnej formie (uczestnictwo w Spotkaniach) reaktywacją Triody ?
anka
Ps Ja jestem zainteresowany
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Ja byłem na wszystkich spotkaniach. Z ostatnich zamieściłem fotografie w serwisie Trioda.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Jestem oczywiście za reaktywacją
jozef234
jozef234
Witam,
Potwierdzam gotowość udziału w spotkaniu miłośników RadiaRetro i czekam na dalsze informacje, dotyczące tego wydarzenia
WojtekM
Potwierdzam gotowość udziału w spotkaniu miłośników RadiaRetro i czekam na dalsze informacje, dotyczące tego wydarzenia
WojtekM
Witam !
Już się cieszę z okazji zamiaru reaktywacji spotkań Triody.
Uczestniczyłem w większości spotkań , z których wracałem zawsze zadowolony i bogatszy o wiedzę w dziedzinie którą my tu na forum się zajmujemy.
Namawiam szczególnie do zadeklarowania udziału nowych uczestników forum , będzie to dla nich równocześnie być może niepowtarzalna okazja spotkania z luminarzami starej radiowej elektroniki jak P.P. Henryk Berezowski , Maurycy Bryx czy też Aleksander Zawada i inni.
Fascynacja techniką lampową wynika między innymi z jednego podstawowego faktu : my amatorzy potrafimy sprzęt lampowy naprawić , uruchomić czego nie da się powiedzieć o współczesnej technice elektronicznej opartej o czipy.
A tematów jest wciąż bardzo dużo , mało znane są radia francuskie , belgijskie , nie było na forum dyskusji o lampowym sprzęcie wojskowym z okresu wojennego i powojennego itp.
Jestem pełen podziwu dla Kolegów którzy podjęli trud organizacji spotkań i mam nadzieję ,że zbierze się nas dostateczne ilość uczestników dla przeprowadzenia spotkań.
Pozdrawiam Edward
Już się cieszę z okazji zamiaru reaktywacji spotkań Triody.
Uczestniczyłem w większości spotkań , z których wracałem zawsze zadowolony i bogatszy o wiedzę w dziedzinie którą my tu na forum się zajmujemy.
Namawiam szczególnie do zadeklarowania udziału nowych uczestników forum , będzie to dla nich równocześnie być może niepowtarzalna okazja spotkania z luminarzami starej radiowej elektroniki jak P.P. Henryk Berezowski , Maurycy Bryx czy też Aleksander Zawada i inni.
Fascynacja techniką lampową wynika między innymi z jednego podstawowego faktu : my amatorzy potrafimy sprzęt lampowy naprawić , uruchomić czego nie da się powiedzieć o współczesnej technice elektronicznej opartej o czipy.
A tematów jest wciąż bardzo dużo , mało znane są radia francuskie , belgijskie , nie było na forum dyskusji o lampowym sprzęcie wojskowym z okresu wojennego i powojennego itp.
Jestem pełen podziwu dla Kolegów którzy podjęli trud organizacji spotkań i mam nadzieję ,że zbierze się nas dostateczne ilość uczestników dla przeprowadzenia spotkań.
Pozdrawiam Edward
Hmm coś nie mogę znaleźć. http://www.trioda.com/index.php/pl/gale ... ograficzna tu nie ma na moje.gsmok pisze:Ja byłem na wszystkich spotkaniach. Z ostatnich zamieściłem fotografie w serwisie Trioda.
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Nieuważnie szukałeś
Galeria fotograficzna dotyczy sprzętu a nie spotkań. Poniżej masz prawidłowy odnośnik:
http://www.trioda.com/index.php/pl/rozm ... informacje
Galeria fotograficzna dotyczy sprzętu a nie spotkań. Poniżej masz prawidłowy odnośnik:
http://www.trioda.com/index.php/pl/rozm ... informacje
Pozdrawiam
- radioretro
- 75...99 postów
Witam Kolegów.
Spotkanie tworzymy my wszyscy.
Namawiam do aktywnego uczestnictwa tzn. zaprezentowania na spotkaniu wybranego przez siebie tematu.
Jak to wygląda wiedzą Koledzy uczestniczący w naszych spotkaniach. Wskazana prezentacja - obrazy lub film, chętnie z dźwiękiem. Do tematu potrzebne są także eksponaty. Te mogą pokazać także inni uczestnicy, chcący uzupełnić temat.
Proszę zgłaszać tutaj swoje propozycje - potrzebne 3 lub 4 tematy, więc lista jest krótka. Na razie mamy jeden temat:
Lampy Loewego oraz odbiorniki.
Mam kilka sygnałów - np odbiorniki francuskie czy belgijskie, a także przedwojenne reklamy radiowe.
Proszę tutaj zgłaszać swoje konkretne już propozycje. A listę tematów poprowadzę dalej. Nie jest wymagana weryfikacja wystąpień, każdy odpowiada za swoje dzieło przed wszystkimi Kolegami.
Chętnie reaktywujemy także giełdę wymiany kolekcjonerskiej.
To na razie tyle.
HB
Spotkanie tworzymy my wszyscy.
Namawiam do aktywnego uczestnictwa tzn. zaprezentowania na spotkaniu wybranego przez siebie tematu.
Jak to wygląda wiedzą Koledzy uczestniczący w naszych spotkaniach. Wskazana prezentacja - obrazy lub film, chętnie z dźwiękiem. Do tematu potrzebne są także eksponaty. Te mogą pokazać także inni uczestnicy, chcący uzupełnić temat.
Proszę zgłaszać tutaj swoje propozycje - potrzebne 3 lub 4 tematy, więc lista jest krótka. Na razie mamy jeden temat:
Lampy Loewego oraz odbiorniki.
Mam kilka sygnałów - np odbiorniki francuskie czy belgijskie, a także przedwojenne reklamy radiowe.
Proszę tutaj zgłaszać swoje konkretne już propozycje. A listę tematów poprowadzę dalej. Nie jest wymagana weryfikacja wystąpień, każdy odpowiada za swoje dzieło przed wszystkimi Kolegami.
Chętnie reaktywujemy także giełdę wymiany kolekcjonerskiej.
To na razie tyle.
HB
Witam kolegów
Jak najbardziej jestem za kontynuacją spotkań tematycznych TRIODY. Mam chęć zacząć w nich uczestniczyć. Wszystkie tematy były ciekawe, chociaż znam je jedynie z opisów na forum. Te spotkania są tym bardziej ciekawe im więcej da się obejrzeć. Jak najwięcej eksponatów, dokumentacji, zdjęć, filmów. Trudno mi zaproponować jakiś rozsądny temat, ponieważ jestem początkującym pasjonatem lamp. Ale przyszedł mi do głowy pomysł z otwartym konkursem dla wszystkich uczestników. Każdy chętny mógłby "przytargać" jeden egzemplarz swojego radia do konkursu. Temat konkursu: odbudowa, replika, renowacja. Uczestnik przedstawił by stan odbiornika przed i po tych zabiegach. Jury oceniałoby stopień włożonej pracy i efekt finalny. W jury Panowie Maurycy Bryx, Henryk Berezowski. Dla zwycięzcy drobna nagroda .
Jak najbardziej jestem za kontynuacją spotkań tematycznych TRIODY. Mam chęć zacząć w nich uczestniczyć. Wszystkie tematy były ciekawe, chociaż znam je jedynie z opisów na forum. Te spotkania są tym bardziej ciekawe im więcej da się obejrzeć. Jak najwięcej eksponatów, dokumentacji, zdjęć, filmów. Trudno mi zaproponować jakiś rozsądny temat, ponieważ jestem początkującym pasjonatem lamp. Ale przyszedł mi do głowy pomysł z otwartym konkursem dla wszystkich uczestników. Każdy chętny mógłby "przytargać" jeden egzemplarz swojego radia do konkursu. Temat konkursu: odbudowa, replika, renowacja. Uczestnik przedstawił by stan odbiornika przed i po tych zabiegach. Jury oceniałoby stopień włożonej pracy i efekt finalny. W jury Panowie Maurycy Bryx, Henryk Berezowski. Dla zwycięzcy drobna nagroda .
Witam koleżeństwo !
Propozycja odnośnie reaktywacji spotkań Triody od ostatniego spotkania na TAK.
Generalnie wszyscy uczestnicy Triody to goście z duszą pasjonata,elektroniki.
Jeśli mogę zabrać głos w dyskusji nad projektem to mam nieskromne marzenie,
o rozwarzenie w dyskusji sprawdzonego projektu /kontaktów pomiedzy rzeszą pasjonatów,
który udał się organizatorom trasy ecobike EV Green Velo niecały rok temu , a jest
to oprogramowanie , adroida na smartfony dla uczestników i hobbystów trasy.do
kontaktów pomiedzy sobą /medialny kontakt na bieżąco/z każdego miejsca.
Więc marzy mi się taki kontakt pomiedzy uczestnikami Triody po reaktywacji wyprzedza
to jakość kontaktów o jedną epokę - stąd warto temat poruszyć / tu nie ma ukrytych
kosztów jak to bywa w każdej reklamie, a może i sama UE stwierdzi /ciekawy projekt/!!
Pozdrawiam dalnica
Propozycja odnośnie reaktywacji spotkań Triody od ostatniego spotkania na TAK.
Generalnie wszyscy uczestnicy Triody to goście z duszą pasjonata,elektroniki.
Jeśli mogę zabrać głos w dyskusji nad projektem to mam nieskromne marzenie,
o rozwarzenie w dyskusji sprawdzonego projektu /kontaktów pomiedzy rzeszą pasjonatów,
który udał się organizatorom trasy ecobike EV Green Velo niecały rok temu , a jest
to oprogramowanie , adroida na smartfony dla uczestników i hobbystów trasy.do
kontaktów pomiedzy sobą /medialny kontakt na bieżąco/z każdego miejsca.
Więc marzy mi się taki kontakt pomiedzy uczestnikami Triody po reaktywacji wyprzedza
to jakość kontaktów o jedną epokę - stąd warto temat poruszyć / tu nie ma ukrytych
kosztów jak to bywa w każdej reklamie, a może i sama UE stwierdzi /ciekawy projekt/!!
Pozdrawiam dalnica