Powrót Unitry
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Powrót Unitry
Jedyny kraj gdzie chcą naprawdę wszystko sami robić to chyba jest Korea Północna. Akurat do sprzętu powszechnego użytku z podzespołami biernymi jest mniejszy problem, pasować będzie praktycznie każdy o wymaganych parametrach. Z półprzewodnikami gorzej, tu muszą być konkretne typy. W ramach jednego kraju raczej nie do zrobienia z sensem (ekonomicznym), ale w ramach np. UE myślę że może się udać.
To wiadomo , dlatego cały czas Unitra mówią o tym że produkcja będzie z podzespołów produkowanych lokalnie - w Europie których import będzie szybki . W tym wszystkim chodzi o to aby zacząć uniezależniać się od Chin . Bo jeśli w Chinach faktycznie dojdzie do zamachu stanu na obecnego prezydenta Chin o czym informują Brytyjczycy to tak jak przy COVID cała produkcja może stanąć .tszczesn pisze: ↑śr, 25 maja 2022, 22:34Jedyny kraj gdzie chcą naprawdę wszystko sami robić to chyba jest Korea Północna. Akurat do sprzętu powszechnego użytku z podzespołami biernymi jest mniejszy problem, pasować będzie praktycznie każdy o wymaganych parametrach. Z półprzewodnikami gorzej, tu muszą być konkretne typy. W ramach jednego kraju raczej nie do zrobienia z sensem (ekonomicznym), ale w ramach np. UE myślę że może się udać.
Sprzedam radio Loewe Opta Bella 67
Sprzedam własny album MIEXES na oxl
Szczegóły na PW
Szczegóły na PW
Polfer raczej odpada - Pytałem się ich w kontekście filtrów p.cz i powiedzieli mi ,że maszyny które do tego słuzyły zostały sprzedane /zezłomowane kilkadziesiąt lat temu .Obecnie produkują głównie dławiki , transformatory impulsowe i jakieś cewki .
Szczegóły na PW
Szczegóły na PW
W zasadzie prawie nic już się nie stroi.No może gitary-jeszcze.
Chodzi tu maszyny do produkcji karkasów i rdzeni wkręcanych .
Szczegóły na PW
Szczegóły na PW
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Nie Ma Nic Za Darmo: każda dotacja jest Celowa. Każdy DAR (coś o Grekach co przynoszą dary). Elektrownie? Są 1Megawat fotowoltaiki. Ale i małe, przydomowe, synchronizowane z Sieci. Dlaczego nie mogłyby być Samowzbudne?? Proszę, jakiś cel dla Polaków w tym znaleźć, którzy zapłacili za te Panele. MEW na wyprostowanych Rzekach, trutych Płukaniem kanalizacji miejskich (5x na rok, kiedy pada można→WodyPolskie) Jestem za MEW, ale nie masz Szans.CHOPIN66 pisze: ↑śr, 25 maja 2022, 14:49Oczywiście masz rację - jak były konsultacje społeczne do nowelizacji o OZE to zgłosiłem pomysł - dać ludziom na zasadzie dotacji po 20 mln zł na budowę małej elektrowni wodnych u jeśli wydadzą to na MEW i wykażą fakturami to nie muszą tych pieniędzy zwracać a jeśli wyjdzie , że nie wydali ich na MEW muszą oddać z odsetkami i już . Ja osobiście nie mam nic przeciwko dawaniu ludziom pieniąędzy przez rząd ale niech to będą pieniądze dane na jakiś cel z którego wszyscy będą mieli pożytek tak jak wspomnienie MEW .
Dochód Podstawowy np: kto daje (ze swojego: D : }, ten będzie Władał i tak jest. Wiele dziedzin już. Tak Bratysław, obawiam się, że nawet Litery na opakowaniu, będą robione za 1 centa, dziecięcymi rączkami niewolników.
Dyskutujemy na wygodne zagadnienia, a nie w temacie Istotnych. Unitra.
Jesteście moim RAJEM, Ziemia naszym Rajem, Tu i Teraz --kiedyś "... UF21 - do mojej AGI - sekretarzyk?"
Alku, nie kupuj, ja zaglądądałem

To pozwoliło zaoszczędzić mi około 80 zł 

Witam!
Mam dwie Moniki-produkcja w Bydgoszczy i w Rzeszowie.Wpadła mi w ręce inna Monika ,bardziej współczesna z logo Eltra. Była niesprawna ,w środku mały transformatorek,mała płyteczka i mały głośniczek,tylko obudowa trochę większa-takie czasy!!!
Pozdrawiam-Grzegorz
Mam dwie Moniki-produkcja w Bydgoszczy i w Rzeszowie.Wpadła mi w ręce inna Monika ,bardziej współczesna z logo Eltra. Była niesprawna ,w środku mały transformatorek,mała płyteczka i mały głośniczek,tylko obudowa trochę większa-takie czasy!!!
Pozdrawiam-Grzegorz