rozklejanie kolumn
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
rozklejanie kolumn
Witam!
Nabylem dzis dwie kolumny prod. niemieckiej i w jednej nie gra sredniotonowiec (prawdopodobnie albo on padl albo zwrotnica - widac slady jakby kolumna byla zalana). CHcialem rozebrac pudlo ale okazuje sie ze jest zaklejone i nici z delikatnego silowego rozebrania. http://airnox.fotosik.pl/albumy/124083.html <- tu sa zdjecia tych kolumn. Moje pytanie jest takie : czy ktos juz kiedys rozklejal takie kolumny? Nie chodzi mi rozrywal czy inaczej niszczyl, mi zalezy na wyjeciu tylnej lub przedniej scianki po to by naprawic dana kolumne. Na zdjeciach slabo widoczna - tkanina na froncie kolumn. Kolega mowi ze mozna jeszcze rozpuszczalnikiem sprobowac rozkleic, ale czy nie nasiaknie to zbytnio nim? Pudlo zdaje sie byc zrobione z wysokoprasowanej plyty.
Pozdrowienia
Airnox
Nabylem dzis dwie kolumny prod. niemieckiej i w jednej nie gra sredniotonowiec (prawdopodobnie albo on padl albo zwrotnica - widac slady jakby kolumna byla zalana). CHcialem rozebrac pudlo ale okazuje sie ze jest zaklejone i nici z delikatnego silowego rozebrania. http://airnox.fotosik.pl/albumy/124083.html <- tu sa zdjecia tych kolumn. Moje pytanie jest takie : czy ktos juz kiedys rozklejal takie kolumny? Nie chodzi mi rozrywal czy inaczej niszczyl, mi zalezy na wyjeciu tylnej lub przedniej scianki po to by naprawic dana kolumne. Na zdjeciach slabo widoczna - tkanina na froncie kolumn. Kolega mowi ze mozna jeszcze rozpuszczalnikiem sprobowac rozkleic, ale czy nie nasiaknie to zbytnio nim? Pudlo zdaje sie byc zrobione z wysokoprasowanej plyty.
Pozdrowienia
Airnox
Powraca temat nieszczesnych kolumn... Zaczynaja obie nawalac (jedna basu troche ni ma a druga srodka). Najchetniej bym rozkleil kolumny, jak pisalem ale pomyslu ni mam. Nie ma zadnych sladow srubek czy innych mocowan, glosniki sa zamontowane od srodka a na zew. sa jedynie ozdobne elementy (nie ma srub wyprowadzonych na zew. ...). Ponadto scianka tylna nie jest wklejona na styk ... Ktos juz z czyms podobnym walczyl?
Pozdrowienia
Airnox
Pozdrowienia
Airnox
Tkanina maskująca rozpięta jest na ramie i musi się wraz z nią zdejmować.Airnox pisze:Napisalem iz na przednim panelu jest tkanina maskujaca, ktorej nie chce uszkodzic. Wiec w tym wypadku najlepiej rozebrac kolumne.
Pozdrowienia
Airnox
Jeśli obudowa jest nie posiada przykręcanej ścianki tylnej, lecz jest klejona, to wszystkie operacje montażowe są wykonywane przez otwór głośnika niskotonowego.
W tonsilowskich konstrukcjach definitywnie widac ze glosniki sa zamontowane od zewnatrz, podczas gdy u mnie sa od wewnatrz. Badalem cyrklem czy sa sruby na zew. wyprowadzone i ... nic, decha, to tylko element ozdobny, wiec pozostaje chyba tylko zniszczenie tylu...
Pozdorowienia
Airnox
P.S.
Space'y sa troche podobne do moich, z tym ze u mnie nad wysokotonowka jest otwor br.
Pozdorowienia
Airnox
P.S.
Space'y sa troche podobne do moich, z tym ze u mnie nad wysokotonowka jest otwor br.