Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

NeoNN
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 290
Rejestracja: sob, 8 kwietnia 2006, 14:27
Lokalizacja: Łódź i okolice
Kontakt:

Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Post autor: NeoNN » czw, 11 września 2008, 16:00

Witam wszystkich lutujących :)

Leży mi na półce taki oto transformator, pochodzi on z TV lapowego produkcji rosyjskiej, a z jakiego - niepamiętam :oops:
Problem polega na zidentyfikowaniu tego transformatora, oraz znalezieniu odczepów sieciowych AC, co z jakimś opisem byłoby łatwiejsze :P
Dodam tylko, że to co dało się odczytać to ЯХ4.704.003 jeśli chodzi o oznaczenie.
Pomóżcie :)
Pozdrawiam
Załączniki
ts1.JPG
ts2.JPG
gg: 8688403

jack50
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 123
Rejestracja: ndz, 18 kwietnia 2004, 02:23
Lokalizacja: wielkopolska

Re: Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Post autor: jack50 » czw, 11 września 2008, 23:29

Rubin 102.

NeoNN
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 290
Rejestracja: sob, 8 kwietnia 2006, 14:27
Lokalizacja: Łódź i okolice
Kontakt:

Re: Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Post autor: NeoNN » czw, 11 września 2008, 23:59

:) Baaardzo dziękuję za odpowiedź, już znalazłem to czego potrzebowałem, teraz będę mógł w jakiś sposób wykorzystac trafko :)
Pozdrawiam
gg: 8688403

NeoNN
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 290
Rejestracja: sob, 8 kwietnia 2006, 14:27
Lokalizacja: Łódź i okolice
Kontakt:

Re: Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Post autor: NeoNN » czw, 6 listopada 2008, 00:10

ooo tak, teraz to mi jasno i prosto ktoś odpowiedział :mrgreen:
gg: 8688403

wipolow71
20...24 posty
20...24 posty
Posty: 21
Rejestracja: pt, 22 września 2017, 11:07

Re: Rosyjski Transformator - kto pomoże zidentyfikowac ?

Post autor: wipolow71 » wt, 21 listopada 2017, 15:17

Czesc zobaczylem ten trafo on idealnie pasuje do w zmacniacza przecisobnego 2xEL34 okolo 25 do3Owat manodowe na podwajacz napiecia iwychodzi 360V bez przewijania wtornego uzwojenia pozdr WEieslaw z Kwidzyna tel796 817 501 Tel Rubin 102 schemat tam jestdane dokladne

ODPOWIEDZ