Transformatory do obudowy rack 1U

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » czw, 26 września 2019, 23:03

Polecicie jakieś sprawdzone miejsca gdzie można zamówić toroidy? Po dwóch tygodniach wstępnego zapytania odpisali mi tylko z Toroidy.pl :cry:

Wiech
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 563
Rejestracja: ndz, 14 maja 2017, 20:24

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: Wiech » pt, 27 września 2019, 06:22

Jak głośnikowe to raczej tylko tam.

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » pt, 27 września 2019, 08:26

Nie, nie. Chodzi o sieciowe. Głośnikowe już mam ogarnięte :roll:

Wiech
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 563
Rejestracja: ndz, 14 maja 2017, 20:24

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: Wiech » pt, 27 września 2019, 14:06

Sieciowe to Indel jeszcze ma , ale na zamówienie nie robią.
Są tańsi od toroidów.pl ale oferta mniejsza i nie zawsze są takie jak potrzeba.

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » ndz, 29 września 2019, 21:52

Do końcówki zamówiłem zestaw u p. Ogonowskiego. Zasilające do preampów zamawiam w Eurotrafo. Tak więc można powiedzieć, że się udało :wink:

Nawiązując do schematu zasilacza, który wyżej wrzuciłem. Zrobiłem sobie jego symulację, wyszły mi oczywiście inne napięcia niż te mierzone w urządzeniu (o ile jest to poprawnie, no i w symulacji nie ma bleederów):
psu1.png
Trafo w oryginale ma anodowe 345VAC - za pewne ze względu na końcówkę. Ja potrzebowałbym jedynie zasilać preamp czyli niby te 367VDC. Jeśli zamówię trafo z anodowym 300VAC to wystarczy? Według moich "symulowanych" wyliczeń na spokojnie, ale chciałbym się upewnić. No i oczywiście czy ma to sens, czy może lepiej zamówić wyższe i obniżyć je w układzie?


Wiech
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 563
Rejestracja: ndz, 14 maja 2017, 20:24

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: Wiech » ndz, 29 września 2019, 23:43

W Eurotrafo zamówiłeś toroidy czy klasyczne ?

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » pn, 30 września 2019, 08:15

Będę zamawiał toroidy

Wiech
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 563
Rejestracja: ndz, 14 maja 2017, 20:24

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: Wiech » pn, 30 września 2019, 10:34

A możesz coś więcej napisać na ten temat - termin, cena, podejście do zamawiającego.

Pozdrawiam
Wiesław.

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » pn, 30 września 2019, 13:39

Podejście świetne, cena moim zdaniem tez dobra - trafo z anodowym, zarzeniem i dwoma dodatkowymi 9V wyszlo 165 netto. I co ważne wejdzie w 1U. Termin 2 tygodnie od zamówienia.

Wiech
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 563
Rejestracja: ndz, 14 maja 2017, 20:24

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: Wiech » pn, 30 września 2019, 14:20

Dzięki za info,
Aha jeszcze jedno - zaliczkę dawałeś?

Awatar użytkownika
swisher
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 104
Rejestracja: sob, 14 września 2013, 20:55

Re: Transformatory do obudowy rack 1U

Post autor: swisher » pn, 30 września 2019, 18:01

U p. Ogonowskiego tak, w Eurotrafo jeszcze do tego nie doszło. Dostałem info że płatność za pobraniem więc być może nie ma zaliczki

ODPOWIEDZ