Jak podłączyć transformator głośnikowy od Regenta 60

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów
Posty: 9909
Rejestracja: wt, 13 kwietnia 2004, 14:42

Re: Jak podłączyć transformator głośnikowy od Regenta 60

Post autor: painlust » śr, 6 lutego 2019, 10:59

Chyba o takim w tym temacie rozmawiamy...

Menryk
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 126
Rejestracja: ndz, 24 września 2017, 18:05

Re: Jak podłączyć transformator głośnikowy od Regenta 60

Post autor: Menryk » śr, 6 lutego 2019, 12:52

Panowie, jak widzę nie dorastam doświadczeniem z Wami.
Mieliście do czynienia z wieloma sprzętami a ja raczej nie.
Rzeczywiście pewnie jest dużo rozwiązań a u nas w kraju i też z dawnych lat.
I chyba z powodów finansowych nie wyglądało to tak różowo jak na zachodzie czy w usa.
Ma na myśli jakość głośników i kolumn bo każdy używał to co mógł i miał.

W każdym razie postanowiłem, że do tej kolumny co ma 16 ohm - 2x8 ohm i 50W przełożę o tej samej średnicy tj. 16cm 2x4 ohm (będzie 20W) i będzie 8 ohm, które będę mógł zastosować do małego 5W i do Orange 60W - oczywiście na pół/pół/pół gwizdka.

Tak jak niektórzy proponowali aby do tych moich 6 ohm wzmacniacza przyłączyć 8 ohm i się nie przejmować.

Zwłaszcza, że przez cały czas w nieświadomości miałem do wyjścia 6 ohm podłączone 16 ohm.

wipolow60
25...49 postów
25...49 postów
Posty: 33
Rejestracja: sob, 19 stycznia 2008, 16:59
Lokalizacja: Kwidzyn

Re: Jak podłączyć transformator głośnikowy od Regenta 60

Post autor: wipolow60 » pt, 29 marca 2019, 11:02

Mam ArTykul o transformatorach wyjciowycch I sieciowych do rEGENT 15, 30.60 i mV3 dANE ILOSCI ZWOJOw tylko nie umiem ich pszeslac ozdr Wieslaw zKwidzyna

wipolow60
25...49 postów
25...49 postów
Posty: 33
Rejestracja: sob, 19 stycznia 2008, 16:59
Lokalizacja: Kwidzyn

Re: Jak podłączyć transformator głośnikowy od Regenta 60

Post autor: wipolow60 » pt, 29 marca 2019, 11:21

Poprawiam Mam artykul o transformatorach wyjsciowych i sieciowych Regent 15,30,60 i MV3 dane ilosci zwojow tylko nie umiem ich przeslac

ODPOWIEDZ