Potencjometry

Informacje o wymianie w zakresie tematyki forum.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1312
Rejestracja: śr, 22 lutego 2006, 05:06
Lokalizacja: Toronto

Potencjometry

Post autor: Vic384 » ndz, 11 czerwca 2017, 16:15

Szukam 4 potencjometry firmy A&B lub Clarostat typu "J" lub "K" o opornosci 200 do 400 kom.
W zamian oferuje lampy albo enkodery optyczne firm HP ; Copal czy B-B. 100 do 250 PPT.
Pozdrowienia

gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1693
Rejestracja: czw, 2 czerwca 2011, 19:43
Lokalizacja: Wrocław - Krzyki

Re: Potencjometry

Post autor: gustaw353 » ndz, 11 czerwca 2017, 19:13

СП-1 jak i nasze SP-1 to kopie potencjometrów firmy A&B (Allen Bradley) lub Clarostat.
https://www.google.pl/search?q=%D1%81%D ... 23&bih=740
http://panda-bg.com/datasheet/2344-1060 ... TELPOD.pdf
- zapewne o takie Ci chodzi.

Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1312
Rejestracja: śr, 22 lutego 2006, 05:06
Lokalizacja: Toronto

Re: Potencjometry

Post autor: Vic384 » ndz, 11 czerwca 2017, 21:06

Czesc
Te z przypisow, sa prawie takie same jak A&B, czy Clarostat, ale tylko prawie.
Te wymienione nie maja "podkowek" tylko pierscieniowe wglebienie, w ktore jest wprasowana warstwa oporowa. Jest ona grubosci od 0.2 do 0.6mm, a napylana podkowka ma grubosc maksymalnie 0.05mm, a zwykle tylko 0.01mm . Slizgacz w nich, to bloczek miedzio-weglowy, a nie zestaw sprezynek, jak w popularnych potencjometrach.
Mam kilka sztuk, ale maksymanie maja 100k, a optimum dla mnie, to 200k. Nawet 2 sztuki by mnie ratowaly.
Pozdrowienia
PS: Moge tez dac lampy komputerowe: 2033 to inwerter lub NOR, 6GX6 to "dual control" a inaczej NAND.

ODPOWIEDZ