Kupię procesor MN1400PA Technics

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

tdrk14
25...49 postów
25...49 postów
Posty: 40
Rejestracja: czw, 10 września 2015, 14:44

Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: tdrk14 » pt, 9 listopada 2018, 13:33

Witam, kupię procesor MN1400PA lub całą płytkę z tym procesorem, który jest częścią gramofonu Technics SL 1600 Mk2, mogę też zamienić się mam bardzo poszukiwane lampy ECC83 i E88CC dobrych firm, np. Siemens & Halke.

Awatar użytkownika
saico
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1643
Rejestracja: pt, 12 lutego 2010, 11:00
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

Re: Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: saico » pt, 9 listopada 2018, 16:09


tdrk14
25...49 postów
25...49 postów
Posty: 40
Rejestracja: czw, 10 września 2015, 14:44

Re: Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: tdrk14 » wt, 13 listopada 2018, 00:26

Na 100% padł procesor sprawdzone, podałeś link do procesora MN1400PG a ja szukam MN1400PA chyba to nie jest to samo?

Awatar użytkownika
saico
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1643
Rejestracja: pt, 12 lutego 2010, 11:00
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

Re: Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: saico » wt, 13 listopada 2018, 12:06

Za taką kwotę ja bym zaryzykował... gramofon dziś jest ceniony i dużo wart.

https://en.wikichip.org/w/images/e/eb/MN1400_family.pdf

Ale podobno już go naprawiłeś - https://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6 ... 20#p229344

tdrk14
25...49 postów
25...49 postów
Posty: 40
Rejestracja: czw, 10 września 2015, 14:44

Re: Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: tdrk14 » wt, 13 listopada 2018, 15:59

Gramofon naprawiony, ale biorąc pod uwagę słabą dostępność elementu, to warto mieć jeden w zapasie jako rezerwowy. Licho nie śpi.


Awatar użytkownika
saico
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1643
Rejestracja: pt, 12 lutego 2010, 11:00
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

Re: Kupię procesor MN1400PA Technics

Post autor: saico » wt, 13 listopada 2018, 20:37

Zwłaszcza, że jest w technologii CMOS podatnej na ładunki elektrostatyczne i powstał dawno, bo w 1977 roku. Dzisiejsze są odporniejsze.

ODPOWIEDZ