Pewnie w pytaniu chodziło o sprawność "elektryczną" np. układu napędowego. To, że membrana jest "podarta" a elementy zardzewiałe to rzeczywiście widać, ale wyniku np. pomiaru omomierzem nie podałeś.
Kolego. Sprawdź czy ma rezystancje na cewkach. Sam głośnik dość mała, ale pierwotne będzie wysoka. Jak dobre, to membranę mogę naprawić.
Pozdrawiam Tomasz.
PS Pisałem dla głośnika ze wzbudzeniem, a taki chyba jest?
chrzan49 pisze: ↑ndz, 12 maja 2019, 13:14
PS Pisałem dla glośnika ze wzbudzeniem a taki chyba jest?
To nie jest głośnik ze wzbudzeniem. A membrana jak się nie rozsypuje przy dotknięciu to jest do naprawienia. Ubytki można wklejać na "styk" używając kleju CR. Ewentualnie dopasować jakąś ze współczesnych.
Witam. Tomkowi dzięki za dobre słowo chyba na wyrost hihi. Dziś doszły 2 głośniki od Klaudiusza. Jedna membrana dość wyżarta, a drugi kompletny z zatartą cewką (widać zwoje w szczelinie), ale bez przerwy.Rezystancja ceweczki tego z membraną około 2 Omy, a kompletnego zatartego około 6 Omów. Na razie naprawiam (ceruję) membranę i zawieszenie, a potem pomyślimy.
Pozdrawiam Tomasz
Jeden z wyżartą membrana ogarnięty i wrócił do życia.Drugi z popsutą cewka czeka na dorobienie ceweczki a tu zjawił się pacjent nr 3.Skąd brać czas?
Pozdrawiam Tomasz
chrzan49 pisze: ↑pn, 27 maja 2019, 11:53
Skąd brać czas?
To prawda , towar niezwykle deficytowy , z wiekiem jakby coraz bardziej .... Pozdrowionka Tomku.
To znaczy że ja się tylko łudzę, że wreszcie na starość na emeryturze będę miał trochę czasu?
Pozdrawiam!
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Oj tak tak młodzi Przyjaciele. Ale prace trwają i maja się ku końcowi. Membranki popodklejane i niedługo 2 Eletrity będą sprawne. Pozostało dorobienie ceweczki do no 2. Kosze odczyszczone z rdzy i pomalowane cynkiem. Ciekaw jestem jak się będą spisywać membrany, bo jednak zdeformowane czasem i pogodą.
Pozdrawiam Tomasz