Romans - bez klawiszowego przełącznika zakresów

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

g.marciniak
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 404
Rejestracja: pt, 13 lutego 2009, 10:54
Lokalizacja: Poznań

Romans - bez klawiszowego przełącznika zakresów

Post autor: g.marciniak » sob, 19 maja 2018, 19:56

Witam.
Dostałem ostatnio radio Romans, wygląda jak Romans, skala taka sama, napis z nazwą na płótnie głośnika ale nie ma klawiszowego przełącznika zakresów tylko razem z gałką od strojenia jak w Pionierze. Czy spotkał się ktoś z taką wersją? Na obudowie nie ma wcięcia na klawisze więc nie jest to raczej przekładka. Na skali także nie ma opisu w miejscu gdzie znajdować się powinien przełącznik klawiszowy.

Awatar użytkownika
staku
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 829
Rejestracja: czw, 17 czerwca 2010, 13:29
Lokalizacja: Nad Sanem

Re: Romans - bez klawiszowego przełącznika zakresów

Post autor: staku » sob, 19 maja 2018, 21:19

Krążą po wsi plotki, że Rondo się wdało w Romans :wink:

g.marciniak
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 404
Rejestracja: pt, 13 lutego 2009, 10:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Romans - bez klawiszowego przełącznika zakresów

Post autor: g.marciniak » sob, 19 maja 2018, 21:52

Faktycznie :wink: dziwi tylko fakt, że na desce i tylnej ściance jest napisane: Romans. Widocznie jakieś przeszczepy były robione :)

Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 6322
Rejestracja: śr, 18 stycznia 2006, 16:45
Lokalizacja: Tschenstochau, jo90ms

Re: Romans - bez klawiszowego przełącznika zakresów

Post autor: Marcin K. » pn, 21 maja 2018, 09:00

Rondo.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU

ODPOWIEDZ