Telefunken Premier Dz

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » czw, 17 maja 2018, 16:55

Cześć , szukam pomocy , wszelkich informacji , zdjęć (może schemat ? :lol: ) o tym radyjku - które pomoże w jego odbudowaniu .W internetach zdjęć i informacji w zasadzie żadnych.

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9477
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: tszczesn » czw, 17 maja 2018, 21:55

Przypomnij mi się w weekend, to zajrzę do mojego, zdejmę schemat i wrzucę na moją stronę. Zdjęć raczej nie będzie, bo on w nienajlepszym stanie jest, ale jak jakieś detale będą potrzebne i u mnie da się podejrzeć to zfocę co trzeba.

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » pt, 18 maja 2018, 06:01

Dzięki Tomku za odzew i chęć pomocy.Przypomnę się jutro , moja sztuka kompletna jest , w stanie średnim ,o ile z pracami stolarsko-mechanicznymi bez problemu radzę sobie to z elektryczną częścią słabo jeszcze .Po południu zapodam kilka zdjęć swojego.

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » sob, 19 maja 2018, 13:56

tszczesn pisze:
czw, 17 maja 2018, 21:55
Przypomnij mi się w weekend, to zajrzę do mojego, zdejmę schemat i wrzucę na moją stronę.
Cześć , grzecznie się przypominam Tomaszu o pomoc w odbudowie .... :roll:
Kilka zdjęć mojej sztuki , aktualnie skrzynka polituruje się , chassis zdemontowane do gołej blachy - do ocynkowania/malowani( fajne jest w tym radyjku to że wszystko jest nie na nity a na śrubki).
Załączniki
786b1ed346f4ae858421cdf21652.jpg
99152aff48aba02c31abf12d8c11.jpg
ceb2a2f04faf9adae8d7970abf84.jpg
IMG_20180518_163755001.jpg
IMG_20180518_163838346.jpg
IMG_20180518_163845240.jpg
IMG_20180518_163916880.jpg
IMG_20180518_163948365.jpg
IMG_20180518_163951518.jpg
IMG_20180518_163959918.jpg

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9477
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: tszczesn » sob, 19 maja 2018, 16:23

Przepraszam, zapomniałem, że dziś jest Noc Muzeów. Będzie jutro wieczorem, albo w poniedziałek jak jutro nie zdążę.


kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » sob, 19 maja 2018, 18:41

Tomaszu ,,tu nie piekarnia,,spokojnie poczekam sobie ... dzięki

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » ndz, 20 maja 2018, 10:59

W kapturku lampy kondensator 100 pF/1500 V a rezystor 2 mega .
Załączniki
IMG_20180520_104105911.jpg

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9477
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: tszczesn » pn, 21 maja 2018, 21:49

Schemat już jest na mojej stronie. Schemat eliminatora i modułu z gniazdami antenowymi zapożyczony z wersji U, bop w moim Z nie ocalał.
Zdjęcia chassis od góry i od dołu załączam tutaj. Jakie dokładnie informacje są potrzebne?
Załączniki
premier1.jpeg
premier2.jpeg
premier3.jpeg

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » wt, 22 maja 2018, 05:28

Dzięki śliczne, na tą chwilę mam wszystko co potrzeba .Patrze na Twoją stronę Tomku , ale pod hasłem Premier Dz ne widzę schematu albo patrzę i oczy mam zamknięte :lol:

kogigogi
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 515
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Telefunken Premier Dz

Post autor: kogigogi » wt, 22 maja 2018, 05:54

Tomku , a mógł byś cyknąć fote z uwzględnieniem sposobu mocowania kondensatora i transformatora głośnikowego.U mnie kondensator walał się luzem , a transformator do skrzynki był przykręcony .Załączam zdjęcie chassis i tam nie widać otworu pod kondensator.
Załączniki
IMG_20180522_054506406.jpg

ODPOWIEDZ