Grzeczne pytanie.

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 767
Rejestracja: wt, 20 września 2011, 00:14
Lokalizacja: Kraków

Grzeczne pytanie.

Post autor: tedikruk111 » pt, 22 maja 2015, 23:02

Przepraszam ze jestem trochę "upierdliwy"ale mam pytanie zgodne z regulaminem :zwróć się do moderatorów,
Loguję się z nowego "malucha" podpiętego pod ten sam ruter co PC kablem i Trioda mnie zrzuca (złe dane) po wylogowaniu TRIODY z PC. Hasło dostępu od lat to samo.
Jakieś zalecenia?
Pozdrawiam.
Tadeusz.

stepa
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 479
Rejestracja: pn, 20 czerwca 2011, 20:46
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Grzeczne pytanie.

Post autor: stepa » sob, 23 maja 2015, 11:09

Może masz wersję mobilną ustawioną(może nawet ,,z automatu,,) - przełącz na wersję klasyczną.U mnie jest tak samo i zmiana wersji pomaga.
Ostatnio zmieniony sob, 23 maja 2015, 14:46 przez stepa, łącznie zmieniany 1 raz.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3460
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 08:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Grzeczne pytanie.

Post autor: gsmok » sob, 23 maja 2015, 11:14

Ja niestety nie jestem w stanie zlokalizować z czym związany jest ten problem :( .
Pozdrawiam
GSMOK

HaMar
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 487
Rejestracja: czw, 24 listopada 2011, 22:21
Lokalizacja: Poznań

Re: Grzeczne pytanie.

Post autor: HaMar » sob, 23 maja 2015, 15:17

Z racji charakteru pracy, jestem nierzadko zalogowany na forum z dwóch urządzeń. Zazwyczaj jest to PC i tablet lub tablet i smartfon. PC z XP, "wisi" po WiFi na Neostradzie. Tablet i smartfon, oba na Androidzie, "wędrują" swobodnie pomiędzy: tąże Neostradą, dostępem publicznym GSM a WiFi w pracy. Zdarzało już mi się pisać posty w drodze do domu, zmieniając "w locie" dostęp :shock: . Nigdy nie miałem problemu z logowaniem. W najgorszym przypadku pojawia się monit o ponowne wysłanie strony.
Co do uwagi o "mobilnym" ustawieniu przeglądarki: na moim sprzęcie nigdy nie zauważyłem aby sprawiało to problemy.
Kolego Tadeuszu, napisz więcej o swoim sprzęcie i dostępie. Tu lub na PW. Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Marek vel HaMar

tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 767
Rejestracja: wt, 20 września 2011, 00:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Grzeczne pytanie.

Post autor: tedikruk111 » sob, 23 maja 2015, 18:23

Sprawy tak się mają. GSM z Plusa.(miałem obawy czy to będzie chodzić, przedtem Netia po kablu) Router z opcją WiFi i z LAN. PC-XP połączony z routerem przewodowo i śmiga. Przyniosłem z naprawy (jak to się nazywa, laptop bez napędu CD?) malucha po wymianie twardego dysku, czyli hasła dostępu trzeba wprowadzać od nowa. Wyłączyłem opcję WiFi podłączyłem LAN i klepię Trioda-forum, hasło i wyskakuje na czerwono złe hasło,To jeszcze raz i jeszcze raz i ramka przepisz obrazek, ponownie przepisz obrazek i kicha. Wybudziłem PC, a byłem tam zalogowany na forum a monitor do mnie" przekroczyłeś ilość nieudanych logowań, przepisz obrazek, przepisz obrazek, no to klepie i klepie i nic. Po chwili na maluchu widzę klawisz z antenką na zielono to myślę zapętlił się LAN z WiFi. Po wyłączeniu i i wylogowaniu się na obydwóch z forum i ponowne wejście PC tem jakoś zaskoczyło i stąd te wpisy. Ale "maluch" idzie na reklamację. Z araba zrobił się muł. Klawiatura "myśli" przy pisaniu, i jeszcze parę rzeczy. Coś mi się zdaje że utopiłem kasę.
Myślę że niema co ciągnąć tematu dopóki nie sprawdzę sprzętu.
Pozdrawiam.
tedi.


HaMar
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 487
Rejestracja: czw, 24 listopada 2011, 22:21
Lokalizacja: Poznań

Re: Grzeczne pytanie.

Post autor: HaMar » sob, 23 maja 2015, 22:00

:arrow: tedikruk111 opisywany przez Ciebie "maluch, to prawdopodobnie netbook - popularna, uproszczona wersja notebooka/laptopa, bez CD, z SSD, przeznaczona do pracy w sieci. Najczęściej wydajnością nie grzeszy a i system ma często "uboguchny". Niemniej, "mułem" być nie powinien. A już z pewnością nie na Triodzie.

Co do opisu Twojego problemu. Dedukuję taki przebieg. Usiłowałeś się zalogować mając aktywną "egzotyczną" klawiaturę. W Windows'ie lewe ctrl+shift to przełącznik układu klawiatury, można go na małej fizycznie klawiaturze wybrać przypadkowo. Po kilku próbach system uznał Ciebie za intruza i zażądał dodatkowej autentykacji.
Spróbuj wklepać hasło do edytora tekstu, będziesz widział czy jest poprawne. Następnie skopiuj i wklej do okna logowania. Jeżeli moje domysły są słuszne, powinno być OK.
A potwierdzeniem odporności naszego portalu na egzotyczne systemy niech będzie fakt, że cały ten tekst pisałem z telefonu.
Pozdrawiam
Marek vel HaMar

ODPOWIEDZ