Strona nie ładuje się do końca.

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
disaster
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1116
Rejestracja: wt, 5 października 2010, 21:13
Lokalizacja: Łódź

Strona nie ładuje się do końca.

Post autor: disaster » śr, 19 listopada 2014, 15:47

Witajcie.
Od wczorajszego wieczoru zauważyłem, że strona forum nie ładuje się do końca.
Nie przeszkadza to w użytkowaniu, ale nie pojawia się ikonka przy linku "użytkownicy", a sama przeglądarka pokazuje, że strona jest w trakcie ładowania.
Dzisiaj zweryfikowałem to na drugiej maszynie i jest to samo.

Pozdrawiam
Maciek.
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055

Awatar użytkownika
jacekk
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1609
Rejestracja: sob, 17 października 2009, 23:04
Lokalizacja: Okolice Lublina

Re: Strona nie ładuje się do końca.

Post autor: jacekk » śr, 19 listopada 2014, 16:04

W Operze na dwóch różnych komputerach ani wczoraj ani dziś nie miałem tego problemu.

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3438
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 08:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Strona nie ładuje się do końca.

Post autor: gsmok » czw, 20 listopada 2014, 08:37

Witam
Zauważyłem ten problem już dawno. Sygnalizowałem dostarczycielowi usług internetowych. Oczywiście, gdy zjawisko jest badane to wówczas nie występuje i otrzymałem informację, że wszystko jest w porządku. To mnie jednak nie uspokoiło. Analizuję co może być przyczyną i moje wnioski prowadzą w kierunku winnej wstawki AdSense firmy Google. Nie jestem jednak tego pewien do końca, bo ta wstawka jest aktywna tylko dla osoby niezalogowanej, a wydaje mi się, że problem pojawia się także (wprawdzie rzadziej), gdy jestem zalogowany. Zauważyłem również - tak jak napisał jeden z Przedmówców, że w tym samym momencie strona nie ładuje się do końca w jednej przeglądarce a nie ma z tym problemu w innej przeglądarce.
I jeszcze inny fenomen. Administruję forum o nazwie ForumBHP (http://www.forumbhp.pl), które jest "postawione" u mnie na tym samym serwerze. Zdarza się, że w tej samej przeglądarce na jednej karcie nie ładuje się do końca Forum Trioda, a ForumBHP ładuje się bez problemu i vice versa. Mam już całkowity mętlik w głowie. Nie chce mi się nawet wspominać, że do tych dwóch stron trzeba dopisać Serwis Trioda i serwis wypadkowy (http://www.wypadek.pl) - wszystkie na tym samym serwerze i wszystkie kombinacje ładowania się lub nie w jednej lub różnych przeglądarkach :? .

W najbliższym czasie będę zmuszony dokonać migracji Forum do nowej wersji, co wiąże się z przejściem na system bazodanowy mySQL v.5.5. To dopiero będzie zabawa (prawdopodobnie Forum będzie nieczynne przez parę dni, gdyż nie jest to aktualizacja do wyższej wersji, lecz w zasadzie uruchomienie nowego Forum ze starymi danymi), ale może zniknie wspomniany problem.
Pozdrawiam
GSMOK

Awatar użytkownika
disaster
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1116
Rejestracja: wt, 5 października 2010, 21:13
Lokalizacja: Łódź

Re: Strona nie ładuje się do końca.

Post autor: disaster » czw, 20 listopada 2014, 18:42

U mnie wykłada się na tym elemencie:
<img src="./styles/subsilver2/theme/images/icon_mini_members.gif" alt="*" height="13" width="12">
=\\
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055

ODPOWIEDZ