edycja obrazków

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1140
Rejestracja: pn, 12 maja 2003, 19:16

edycja obrazków

Post autor: Waldemar D. » wt, 26 lipca 2011, 13:08

Piszę o tym kolejny raz. Poprawiałem przed chwilą jakość jednego ze zdjęć ale po ponownym wklejeniu do postu jest w postaci nieotwartej. I nie działa tu teoria, że małe się nie otwierają a duże tak. Jest to niezwykle upierdliwa wada. Naprawdę nie do naprawienia?

fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 4191
Rejestracja: pt, 2 grudnia 2005, 20:47

Re: edycja obrazków

Post autor: fugasi » wt, 26 lipca 2011, 13:50

A otagowanie opisane tu viewtopic.php?f=10&t=19371 nie działa: ?
_

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1140
Rejestracja: pn, 12 maja 2003, 19:16

Re: edycja obrazków

Post autor: Waldemar D. » wt, 26 lipca 2011, 14:52

W dzisiejszym wątku chodzi mi raczej o to, żeby nie trzeba było używać patentów do tak prozaicznej czynności jak wklejanie obrazków. Zdarza mi się wklejać obrazki na wielu forach i nigdzie nie spotkałem takich dziwnych zjawisk. Dlatego traktuję to jak usterkę.

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3460
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 08:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: edycja obrazków

Post autor: gsmok » śr, 27 lipca 2011, 18:06

Problem polega na tym, że Forum bazuje na oprogramowaniu phpBB i ma tylko te funkcje, które w nim przewidzieli jego Twórcy. Parę lat temu próbowałem wprowdzać pewne modyfikacje w oprogramowaniu i skończło się to dużymi problemami z przejściem do nowszej wersji phpBB. Z góry proszę o wybaczenie, że nie jestem w stanie spełnić wszystkich wymagań Użytkowników Forum. Mogę działać jedynie w obrębie ustawiania parametrów dostępnych w panelu administracyjnym Forum. Wydaje mi się, że nie jestem w stanie ustawić tam wymaganej opcji wyświetlania obrazków. Jeśli jednak to przegapiłem, a ktoś wie jak to zrobić to proszę o informację.
Pozdrawiam
GSMOK

Awatar użytkownika
krzem3
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1510
Rejestracja: wt, 15 kwietnia 2008, 01:21
Lokalizacja: Nysa woj.opolskie.

Re: edycja obrazków

Post autor: krzem3 » pn, 1 sierpnia 2011, 13:35

Witam.
Nie wiem jak dla kogo,ale dla mnie jest to najlepszy program do załadowania zdjęć.
Prosty nie zagmatwany,w dodatku można zamieszczać większe zdjęcia.
Pod każdym zdjęciem można zamieszczać opisy i posty,na "elektrodzie"od razu zażywam coś na uspokojenie.

Pozdrawiam
krzem3


Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1140
Rejestracja: pn, 12 maja 2003, 19:16

Re: edycja obrazków

Post autor: Waldemar D. » pn, 1 sierpnia 2011, 18:53

krzem3 pisze:Nie wiem jak dla kogo,ale dla mnie jest to najlepszy program do załadowania zdjęć.
Jak może być najlepszy skoro jest nieprzewidywalny. Czasem otwiera zdjęcie a czasem nie :roll:

Awatar użytkownika
krzem3
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1510
Rejestracja: wt, 15 kwietnia 2008, 01:21
Lokalizacja: Nysa woj.opolskie.

Re: edycja obrazków

Post autor: krzem3 » pn, 1 sierpnia 2011, 22:44

Mnie się jeszcze nie zdarzyło aby zdjęcie się nie otworzyło,a zamieszczam i oglądam.

Pozdrawiam
krzem3

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1140
Rejestracja: pn, 12 maja 2003, 19:16

Re: edycja obrazków

Post autor: Waldemar D. » pt, 5 sierpnia 2011, 13:16

:arrow: krzem3: żebyśmy się dobrze zrozumieli; nie chodzi o nieotwieranie się obrazków w ogóle tylko o to, że niektóre pokazują się w postaci linku a niektóre już otwarte i nie ma w tym żadnej reguły. Kiedyś ukuliśmy teorię, że najczęściej nie otwierają się zdjęcia bardzo mało ważące ale teraz nie otworzyło mi się zdjęcie ważące ponad 100k.

Awatar użytkownika
krzem3
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1510
Rejestracja: wt, 15 kwietnia 2008, 01:21
Lokalizacja: Nysa woj.opolskie.

Re: edycja obrazków

Post autor: krzem3 » pt, 5 sierpnia 2011, 14:38

Witam.
Wyjaśniam że nie spotkałem z takimi problemami,wszystkie moje zdjęcia są wcześniej przygotowane
do załadowania na forum,ewentualnie edycja dotyczy tylko samej treści.

Pozdrawiam
krzem3

Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1104
Rejestracja: pt, 27 lutego 2004, 11:08
Lokalizacja: Śląsk

Re: edycja obrazków

Post autor: Jarosław » pt, 5 sierpnia 2011, 14:47

No nie wiem. Np. tu:
viewtopic.php?f=8&t=16036&p=170060#p170060
zdjęcie wyświetla się w postaci linku...
Pesymista to dobrze poinformowany optymista...

Awatar użytkownika
krzem3
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1510
Rejestracja: wt, 15 kwietnia 2008, 01:21
Lokalizacja: Nysa woj.opolskie.

Re: edycja obrazków

Post autor: krzem3 » pt, 5 sierpnia 2011, 14:57

Sprawdź tu,u mnie otwiera się zdjęcie bez problemu.
http://irek.fratu.pl/?selektor-wejsc-v1,47

krzem3

Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1104
Rejestracja: pt, 27 lutego 2004, 11:08
Lokalizacja: Śląsk

Re: edycja obrazków

Post autor: Jarosław » pt, 5 sierpnia 2011, 17:29

Chyba się dalej nie rozumiemy :wink:
Chodzi mi o twój post (w linku, który podałem). Nie wyświetla się od razu obrazek, tylko trzeba nacisnąć na "selektor wejść..jpg" żeby go zobaczyć.
Czasami widać obrazek od razu w poście (nie trzeba nic naciskać) a czasami nie.
Pesymista to dobrze poinformowany optymista...

Awatar użytkownika
krzem3
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1510
Rejestracja: wt, 15 kwietnia 2008, 01:21
Lokalizacja: Nysa woj.opolskie.

Re: edycja obrazków

Post autor: krzem3 » pt, 5 sierpnia 2011, 19:40

Można spróbować teraz.

Proponuję zajrzeć do kącika audiofilskiego,Piotr przedstawił swój selektor
na przekaźnikach i nawet wbudowanym do układu selektora potencjometrem.
Jest nawet możliwość zastosowania zdalnego sterowania.
Na zdjęciu widać że selektor wejść jest profesjonalnie wykonany.
W moich wzmacniaczach stosuję podobne rozwiązanie na przekaźnikach,
nie słychać trzasków,charczenia,czy innych efektów,przekaźniki płynnie
przełączają sygnał.

Pozdrawiam.

krzem3
Załączniki
1.Selektor wejść Piotra.JPG

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 1140
Rejestracja: pn, 12 maja 2003, 19:16

Re: edycja obrazków

Post autor: Waldemar D. » pt, 5 sierpnia 2011, 20:36

Jarosław pisze:Chyba się dalej nie rozumiemy :wink:
... sytuacja bez zmian :D

Awatar użytkownika
Thereminator
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 5599
Rejestracja: sob, 2 kwietnia 2005, 21:42
Lokalizacja: Nizina Wschodnioeuropejska

Re: edycja obrazków

Post autor: Thereminator » pt, 5 sierpnia 2011, 20:55

krzem3 pisze:Sprawdź tu,u mnie otwiera się zdjęcie bez problemu.
http://irek.fratu.pl/?selektor-wejsc-v1,47

krzem3
Tu nie chodzi o to, że się w ogóle nie otwiera. Problem polega na tym, ze jedne załączniki dodane w poście wyświetlają się jako od razu widoczne w treści postu zdjęcia, a inne jako link z nazwą i rozmiarem pliku, a zdjęcie pokazuje się dopiero po jego naciśnieciu.
Miejmy nadzieję, że zapowiadana dziś przez admina aktualizacja oprogramowania forum rozwiąże ten problem.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.

ODPOWIEDZ